Al eeuwen lang voelen mensen zich aangetrokken tot de schoonheid van kristallen en edelstenen. Maar de waarde van deze mineralen gaat verder dan hun uiterlijk. 
Maar hoe zit dat nou precies? Dat is een vraag die wij vaak te horen krijgen. In deze blog vertellen we jou nuttige informatie over de werking van deze schitterende stenen. En hoe je de juiste edelsteen kunt kiezen!

Hebben edelstenen echt krachten?

Kristallen helen holistisch, Hiermee wordt bedoeld dat ze werking op fysiek, emotioneel, geestelijk en spiritueel vlak. In edelstenen zit een vibratie die een speciaal effect heeft. Edelstenen werken door de trillingen die zij afgeven. De helende krachten van edelstenen wordt toegeschreven aan de energietrillingen die de stenen uitstralen. Elke edelsteen heeft namelijk een eigen kleur en grondstofsamenstelling en daardoor een eigen specifieke trilling. Deze trillingen kunnen het energieveld van een mens op een positieve manier beïnvloeden.

edelsteen ketting 

Hoe kies ik de juiste edelsteen?

Aan elke kristal is een spirituele betekenis toegekend, omdat deze een diepgaande bewustzijnsverandering teweeg kunnen brengen. Lees de volgende manieren even door en kijk welke wijze voor jou goed voelt. 

Kies je steen op gevoel

Het is belangrijk om te kiezen voor een edelsteen waar je een emotionele connectie mee hebt. Dit kan betekenen dat je aangetrokken wordt tot de kleur, vorm of textuur van de steen. Voel je een warmte en energie bij de steen, dan is dit waarschijnlijk de juiste keuze voor jou.

Kies je steen op betekenis

Sommige edelstenen worden geassocieerd met kracht, liefde, geluk of bescherming. Bepaal welke betekenis voor jou belangrijk is en kies de edelsteen die hierbij past. Bijvoorbeeld, rozenkwarts wordt geassocieerd met liefde en kan helpen bij het aantrekken van nieuwe liefde of het versterken van bestaande relaties. Amethist wordt geassocieerd met kalmte en ontspanning en kan helpen bij het verminderen van angst en stress. Ben je benieuwd naar de betekenissen van alle edelstenen? Bekijk dan onze edelstenen betekenis pagina!

Kies de edelsteen op sterrenbeeld

Er zijn ook verbanden tussen edelstenen en astrologie. Elk sterrenbeeld heeft zijn eigen specifieke steen die hen helpt bij het aanpakken van uitdagingen en het versterken van hun persoonlijke krachten. Bekijk welk sterrenbeeld je bent en kies de edelsteen die hierbij hoort. Ben je benieuwd naar de sterrenbeelden van alle edelstenen? Bekijk dan onze edelstenen sterrenbeeld pagina!

Of bekijk meteen welke edelstenen bij jouw sterrenbeeld horen:

Ram
21 Maart - 20 April
Stier
21 April - 21 Mei 
Tweelingen
22 Mei - 21 Juni
Kreeft
22 juni - 22 juli
Leeuw
23 juli - 23 aug
Maagd
24 aug - 22 sep
Weegschaal 23 sep - 22 okt
Schorpioen
23 okt - 21 nov 
Boogschutter 
22 nov - 22 dec
Steenbok 23 dec - 20 jan
Waterman 
21 jan - 19 feb
Vissen 
20 feb - 20 mrt

Kies de edelsteen op chakra

Chakra's zijn energiecentra in ons lichaam die verantwoordelijk zijn voor onze emotionele, fysieke en spirituele welzijn. Elke edelsteen heeft unieke eigenschappen en kan worden gebruikt om specifieke chakra's te balanceren en te helen. Bepaal welk chakra je wilt aanpakken en kies de bijbehorende edelsteen. Ben je benieuwd naar de chakra van alle edelstenen? Bekijk dan onze chakra stenen pagina!

Of bekijk meteen welke edelstenen bij elk chakra horen:

Wortelchakra (1e chakra) 
Om er te zijn en te hebben
Heiligbeenchakra (2e chakra) 
Om te voelen en plezier te hebben
Zonnevlechtchakra (3e chakra)
Om te handelen en om een afzonderlijk
Hartchakra (4e chakra) 
Om te lief te hebben en geliefd te worden
Keelchakra (5e chakra) 
De waarheid spreken en te horen krijgen
Derde oog chakra (6e chakra)
Het recht om te zien
Kruinchakra (7e chakra)
Het recht om te weten en te leren

En.. kun je al kiezen? ❤️

Er zijn veel manieren om de juiste edelsteen voor jou te kiezen, maar het belangrijkste is om te luisteren naar je gevoel en intuïtie. Of je nu kiest op basis van gevoel, astrologie of chakra's, zorg ervoor dat de edelsteen die je kiest een positieve uitstraling heeft en bij jou past. Je kunt alle edelstenen vinden op de pagina edelsteen ketting.

Ik hoop dat deze tips je hebben geholpen om de juiste edelsteen voor jou te vinden!

×