werking, sterrenbeelden & chakra's

Edelstenen

Al eeuwenlang worden kristallen geliefd door hun geneeskrachtige werking en schoonheid. Edelstenen werken door de trillingen die zij afgeven. Elke edelsteen heeft zijn eigen grondstofsamenstelling en daarmee ook een eigen trilling. We hebben alle edelstenen voor je op een rijtje gezet op alfabetische volgorde!

Agaat

Aardend, Bescherming & Vreugde

Agaat is dé edelsteen van aarding. Uit oude wijsheid blijkt deze steen te ondersteunen bij rationeel denken. Het is een nuttige steen om te dragen als je het soms moeilijk vind om met beide benen op de grond te staan. Ook zou Agaat helpen om minder emotioneel te zijn. 

Op spiritueel niveau heeft Agaat een beschermende werking en reinigt het aura van negatieve energie. Ook zou Agaat een vrolijk humeur bevorderen ❤️

Wist je dat...
...Agaat voor het eerst gevonden werd in een rivier in Sicilië? 

Chakra
Wortelchakra & Heiligbeenchakra

Sterrenbeeld
Ram, Steenbok, Stier & Schorpioen

Amazoniet

Vernieuwing, Groei & Evenwicht

Amazoniet is dé edelsteen van vernieuwing. Deze steen helpt namelijk om het heft in eigen handen te nemen. Amazoniet leert om situaties uit verschillende oogpunten te bekijken en helpt bij het zetten van je juiste stap. Ook maakt deze edelsteen bewust van jouw potentiële groei en helpt om uit een slachtofferrol te stappen.

Amazoniet kalmeert en brengt balans op emotionele momenten zoals wisselingen in stemming, verdriet en zorgen. Ook zou het een nuttige steen zijn om te dragen om je wilskracht te versterken.

Op fysiek niveau werkt deze steen tegen huidproblemen zoals acné, pukkels en een droge huid.

Wist je dat...
... de naam Amazoniet verwijst naar de Amazone? Vroeger dacht men dat dit de vindplek was van deze mooiee groene edelsteen. Echter, bleek deze edelsteen nooit te zijn gevonden in het Amazonegebied en berust zijn mooie naam op een kleine vergissing.

Chakra
Hartchakra & Kruinchakra 

Sterrenbeeld
Waterman, Vissen, Maagd & Weegschaal

Amethist

Zelfinzicht, Harmonie & Innerlijke rust

Amethist is dé edelsteen van zuiverheid. Uit oeroude wijsheid blijkt de steen het zelfinzicht te bevorderen. Het ondersteunt bij het waarnemen van de realiteit. Ook helpt Amethist om eerlijk naar jezelf te kunnen kijken. Het is de ideale edelsteen om bij je te dragen als je last hebt van hoofdpijn, migraine of slaapproblemen.

Wist je dat...
...eeuwen geleden de Grieken en Romeinen wijn dronken uit glazen van Amethist? Ze dachten hierdoor minder dronken te worden.

Chakra
Derde Oog Chakra & Kruinchakra

Sterrenbeeld
Waterman, Boogschutter, Ram & Vissen

Ametrien

Verbondenheid, Intuïtie & Creativiteit

Amterien is de edelsteen van verbondenheid. Uit oude wijsheid blijkt deze steen namelijke alle verschillen op de wereld te overbruggen. De boodschap van deze paars-gele edelsteen is om in te zien dat iedereen met elkaar verbonden is. Het leert om de overeenkomsten en de verschillen te zien in de medemens, vanuit een liefdevol oogpunt. 

Op mentaal niveau helpt deze steen om je intuïtie goed te gebruiken en in te zetten op de juiste momenten. Ook zou Amterien rust en bevorderen, net als de 'normale' Amethist. Ametrien helpt te staan in je kracht en bevorderd ook de creativiteit. Het zou zelf verborgen talenten aan het licht kunnen brengen ❤️

Op emotioneel niveau helpt Ametrien om een goed humeur vast te houden, ook in uitdagende situaties. 

Wist je dat...
...de naam van Ametrien een samenstelling is van Ame(thist) en (ci)tirien? Vroeger dacht men namelijk dat Ametrien een combinatie was van Amethist en Citrien.

Chakra
Zonnevlecht Chakra & Kruinchakra

Sterrenbeeld
Ram, Boogschutter, Stier, Schorpioen & Weegschaal

Apatiet

Hogere Zelf, Communicatie & Levensvreugde

Apatiet is dé edelsteen van je hogere zelf. Uit oude wijsheid blijkt deze steen namelijk te helpen om de geest soepel en helder te houden. Ook helpt deze steen als je je niet goed genoeg voelt.

Apatiet is een nuttige steen om te dragen als je wat socialer en extraverter wilt zijn. Deze steen geeft namelijk levensvreugde, plezier en helpt bij een heldere en prettige communicatie. 

Op fysiek niveau zou deze steen nuttig zijn voor herstel na een uitputtende situatie zoals bijvoorbeeld een burn-out. Ook wordt deze steen regelmatig gebruikt bij edelsteentherapie bij uitdagingen met eetlust of problemen met de spijsvertering.

Wist je dat...
…Apatiet vroeger werd aangezien als Aquamarijn?

Chakra
Hartchakra & Keelchakra

Sterrenbeeld
Waterman, Tweelingen & Weegschaal

Aquamarijn

Creativiteit, Communicatie & Wijsheid

Aquamarijn is dé edelsteen van de communicatie, en dus ook van het keelchakra. Hierbij wordt niet alleen het verwoorden van ideeën bedoeld, maar ook de communicatie met je (hogere) zelf. Aquamarijn brengt wijsheid, beweging en speelsheid. Bij vrouwen zou deze edelsteen helpen om het innerlijk weten te leren kennen en te uiten. Ook zou het de intuïtieve vermogens versterken. Bij mannen werkt deze edelsteen net iets anders. Het zou Aquamarijn namelijk helpen bij het voelen en uiten van emoties.

 Op fysiek niveau blijkt Aquamarijn een nuttige edelsteen te zijn om bij je te dragen bij het spreken in het openbaar.

Wist je dat...
...Aquamarijn werd in de oudheid gebruikt als talisman tijdens het reizen over zeeën. Zeeluien in de middeleeuwen geloofden dat deze edelsteen bescherming zou geven. Hierdoor zijn er in de loop ter tijd veel intaglio’s (stenen met ingesneden beeldwerk) gevonden in zee-rijke gebieden.

Chakra
Keelchakra

Sterrenbeeld
Ram, Stier, Tweelingen, Weegschaal, Schorpioen, Waterman & Vissen

Azuriet

Inzicht, Bewustzijn & Creativiteit

Azuriet is dé edelsteen van inzicht. Uit oude wijsheid blijkt deze edelsteen namelijk het bewustzijn te verhogen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om inzichten te krijgen over eigen leerprocessen. Het is een nuttige edelsteen om te dragen als je de spirituele tonen in jezelf wilt ontdekken.

Op emotioneel niveau reinigt Azuriet oude angsten en onderdrukte emoties. Ook helpt deze steen om zorgen en stress te verminderen.

Op mentaal niveau stimuleert Azuriet focus, het geheugen en creatief denken. Deze edelsteen maakt nieuwsgierig, leergierig en inspireert om tot nieuwe visies te komen.

Wist je dat...
...de oude Egyptenaren het pigment van Azuriet gebruikten als oogschaduw?

Chakra
Derde Oog Chakra

Sterrenbeeld
Vissen

Bergkristal

Balans, Meditatief & Helderheid

Bergkristal is dé steen van balans. Uit oeroude wijsheid blijkt deze neutrale en heldere edelsteen te ondersteunen bij balans van het lichaam en geest. Het is een nuttige steen om te gebruiken bij meditaties. Het versterkt namelijk het leggen van een heldere verbinding met jezelf. Het gaat verwarring tegen waardoor het gemakkelijker wordt om dingen te zien als hoe ze daadwerkelijk zijn.

Wist je dat...
...de oude Egyptenaren het pigment van Azuriet gebruikten als oogschaduw?

Chakra
Alle chakras

Sterrenbeeld
Leeuw & Steenbok

Blauwe calciet

Ontspanning, Innerlijke rust & Creativiteit

Blauwe Calciet is dé steen van ontspanning. Uit oeroude wijsheid blijkt deze edelsteen te ondersteunen bij het vinden van innerlijke rust. Het is een nuttige steen voor gevoelige mensen om mentale prikkels te verzachten. Ook stimuleert Blauwe Calciet de creativiteit. Het helpt bij dromen en fantaseren.

Wist je dat...
...In de middeleeuwen Blauwe Calciet werd gebruikt als raamwerk? In allerlei kleuren werd er glas gemaakt van de heldere vorm van Calciet.

Chakra
Keelchakra, Derde Oog Chakra & Kruinchakra

Sterrenbeeld
Tweelingen, Maagd, Boogschutter, Vissen en Ram

Carneool

Doorzettingsvermogen, Vreugde & Doelbewust

Carneool is de edelsteen van doorzettingsvermogen. Uit oude wijsheid blijkt deze edelsteen namelijk aan te sporen tot actie en zelfontplooiing. Carneool laat de energie vloeien en maakt het doelbewust. Ook zou deze steen levensenergie geven en vrolijk maken.

Wist je dat...
...oude Egyptenaren Carneool gebruikten om hevige bloedende wonden te stelpen?

Chakra
Heiligbeen chakra

Sterrenbeeld
Kreeft, Ram, Tweelingen & Maagd

Citrien

Geluk, Vreugde & Zelfvertrouwen

Citrien is de edelsteen van voorspoed. Uit oude wijsheid blijkt deze edelsteen geluk aan te trekken. Citrien maakt vrolijk en actief en zou een hele nuttige edelsteen zijn om te dragen als je in een uitdagende periode zit zoals bij depressie of bij een burn-out.

Wist je dat...
...de Romeinen Citrien zagen als een stukje van de zon? De Romeinen geloofden er namelijk in dat deze edelsteen zonlicht absorbeerde.

Chakra
Zonnevlecht chakra

Sterrenbeeld
Tweelingen, Stier, Maagd, Leeuw & Boogschutter

Cupriet

Vrijheid, Vrouwelijke energie & Wilskracht

Cupriet is dé edelsteen van vrijheid. Uit oude wijsheid ondersteunt de edelsteen bij het loslaten van controle. Ook helpt Cupriet bij het overwinnen van situaties met verstikkende regels. Het maakt namelijk een eind aan autoriteit.

Chakra
Wortelchakra

Sterrenbeeld
Waterman, Ram, Stier, Tweelingen, Weegschaal, Schorpioen & Vissen

Goudtopaas

Vreugde, Bescherming & Optimisme

Goudtopaas is de edelsteen van vreugde. Uit oude wijsheid blijkt deze zonnige steen namelijk veel positieve energie te brengen en verlicht het zware gevoelens. Goudtopaas versterkt de wil en helpt om vanuit eigen inzicht te handelen. Dat maakt het een nuttige edelsteen voor mensen die vaak twijfelen of makkelijk beïnvloed worden door anderen. Ook stimuleert deze steen het gevoel van eigenwaarde en versterkt daarmee het geloof in eigen kunnen en maakt optimistisch. 

Op mentaal niveau stimuleert Goudtopaas de concentratie en helpt het ook om sneller te wennen aan nieuwe situaties. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van een dierbare, het krijgen van een nieuwe baan of bij een verhuizing. 

Op emotioneel niveau verlicht Goudtopaas stress en verminderd het angsten en fobieën. Hierdoor is het de ideale steen om te dragen als je los wilt komen van je angsten. Ook kun je deze hanger onder je kussen leggen. Goudtopaas zou namelijk helpen bij een goede nachtrust en beschermt tegen onrustige dromen. 

Wist je dat...
...Goudtopaas ook wel 'Imperial Topaas' wordt genoemd, wat 'keizerlijk topaas' betekend?

Chakra
Heiligbeen Chakra & Zonnevlecht Chakra

Sterrenbeeld
Tweelingen & Boogschutter

Jade

Creativiteit, Vrouwelijke energie & Daadkracht

Jade is de edelsteen van geluk. Uit oude wijsheid blijkt Jade te helpen om jouw doel in dit leven te vinden. Deze steen leert je luisteren naar je lichaam en geest. Jade heeft een positieve energie en schermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Op mentaal niveau maakt deze steen creatief en daadkrachtig.

Wist je dat...
...Jade ook een nuttige edelsteen is om te dragen bij liefdesverdriet of rouwverwerking?

Chakra
Hartchakra

Sterrenbeeld
Weegschaal & Vissen

Kyaniet

Communicatie, Helderheid & Kalmerend

Kyaniet is de edelsteen van de waarheid. Uit oude wijsheid blijkt deze edelsteen goed te helpen tegen verwarring. Kyaniet doorbreekt namelijk onwetendheid en laat de waarheid zien. Kyaniet gaat dwars door verwarring heen, verwijdert obstakels, illusies, woede, frustratie en stress.

Ook blijkt Kyaniet communicatieve vaardigheden te versterken. Hierdoor is het een nuttige steen om te dragen als je wilt leren om beter te communiceren of als je wel eens stottert of slist tijdens het praten. In tegenstelling tot andere edelstenen hoeft Kyaniet nooit gereinigd te worden.

Wist je dat...
...Kyaniet vernoemd is naar het Griekse woord ‘Kyanos’ wat blauw betekent?

Chakra
Keelchakra & Derde Oog Chakra

Sterrenbeeld
Tweelingen, Weegschaal, Boogschutter & Steenbok

Labradoriet

Overprikkeling, Intuïtie & Bescherming

Labradoriet is dé edelsteen van de bescherming. Uit oeroude wijsheid blijkt deze edelsteen te ondersteunen bij invloeden van buitenaf. Het is een nuttige steen om overprikkeling van je omgeving tegen te gaan. Dat maakt Labradoriet een zeer geschikte steen voor hoog sensitieve mensen. Door minder prikkels te ontvangen van de mensen om je heen zal het gemakkelijker worden om dichter bij je eigen gevoel te blijven.

Wist je dat...
...Deze edelsteen is jarenlang (onbewust) bewaard door een Duits familiebedrijf. In dit familiebedrijf worden al generaties lang edelstenen gepolijst. De opa van de huidige eigenaar heeft deze unieke edelsteen zo’n 50 jaar geleden gevonden in Madagaskar. De magische blauwe gloed in combinatie met een doorzichtige Labradoriet is een zeldzame combinatie. Inmiddels worden er weinig van dit soort unieke stukken gevonden in de natuur.

Chakra
Zonnevlecht chakra (3e chakra)

Sterrenbeeld
Vissen, Waterman, Leeuw, Schorpioen & Boogschutter

Lapis Lazuli

Inzicht, Uiten & Communicatie

Lapis Lazuli is dé edelsteen van bewustzijn. Uit oude wijsheid blijkt deze edelsteen veel nieuwe inzichten te geven. Ook maakt Lapis Lazuli het gemakkelijker om jezelf te uiten of uit te leggen. Door het krijgen van nieuwe inzichten en het leren uiten is het de ideale edelsteen om bij je te dragen als je wilt leren om over emoties of problemen te praten. Lapis Lazuli haalt namelijk verlegenheid weg waardoor bepaalde drempels komen te vervallen. Op fysiek niveau helpt Lapis Lazuli bij spraakproblemen en/of stotteren.

Wist je dat...
... in de middeleeuwen Lapis Lazuli vroeger werd vermalen om het pigment te gebruiken voor blauwe verf?

Chakra
Keelchakra & Derde Oog Chakra

Sterrenbeeld
Maagd & Boogschutter

Larimar

Innerlijke Leiding, Concentratie & Creativiteit

Larimar is dé edelsteen van innerlijke leiding. Larimar maakt je ervan bewust om het heft in eigen handen te nemen. Het stimuleert namelijk de communicatie met je hart. ‘Wat wil ik nou echt?’, dat is de vraag die Larimar aan jou wil stellen. Deze edelsteen laat inzien dat jouw geest geen grenzen kent, behalve als jouw geest deze grenzen zelf creëert. Op mentaal niveau stimuleert deze edelsteen bij het leren van talen en het vasthouden van kennis. Hierdoor is het een fijne steen om te dragen voor studenten, scholieren en zelfs artistiekelingen! Larimar maakt namelijk creatief en stimuleert ‘out-of-the-box’ denken.

Wist je dat...
…Larimar zeldzamer is dan diamant? Deze edelsteen wordt namelijk maar op één plek op aarde gevonden, in de buurt van het dorpje ‘Chupaderos’ in de Dominicaanse Republiek.

Chakra
Zonnevlecht chakra

Sterrenbeeld
Ram, Leeuw, Schorpioen, Boogschutter & Vissen

Maansteen

Intuïtie, Vrouwelijke energie & Transformatie

Maansteen is dé edelsteen van de maan en dus ook van de intuïtie. Het helpt je namelijk om dingen aan te voelen zonder dat je erover na hoeft te denken. De steen weerkaatst en herinnert ons dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering, zoals de maan ook wast en afneemt. Maansteen heeft een ontvankelijke, passieve en vrouwelijke energie. Het is een nuttige edelsteen om te dragen als je meer in je eigen kracht wilt komen of als je door een transformatie heen gaat.

Wist je dat...
...de oude Grieken en Romeinen planten en bomen versierden met maansteen voor een betere oogst?

Chakra
Heiligbeen chakra & Derde Oog Chakra

Sterrenbeeld
Kreeft, Steenbok & Vissen

Malachiet

Wijsheid, Rechtvaardig & Empathie

Malachiet is de edelsteen van innerlijke wijsheid. Deze edelsteen maakt verstandig, invoelend en rechtvaardig. Op mentaal niveau zou Malachiet helpen bij logica en analyseren. Op emotioneel niveau zou Malachiet helpen tegen nachtmerries en fobieën.

Wist je dat...
...Malachiet kan helpen om de taal der dieren te verstaan?

Chakra
Hartchakra

Sterrenbeeld
Waterman, Weegschaal, Stier & Schorpioen

Maw Maw Sit Sit Jade

Innerlijke beschouwing, Meditatief & Optimisme

Maw Sit Sit is dé edelsteen van innerlijke beschouwing. Het is de ideale steen om te gebruiken bij meditaties. Maw Sit Sit laat je opnieuw de schoonheid van de wereld inzien en blijkt ook nuttig te zijn bij moeilijkere fases in het leven. De Aziaten beschreven Maw Sit Sit als ‘een adem vol frisse lucht die je na een drukke dag weer fris laat voelen’.

Wist je dat...
...Maw Sit Sit pas in 1963 ontdekt is in Birma (Myanmar)? De edelsteen is vernoemd naar het dorpje gelegen aan de voet van de Himalaya waar al duizenden jaren religieus en helingsbewustzijn heerst.

Chakra
Hartchakra, Derde Oog Chakra & Kruinchakra

Sterrenbeeld
Vissen

Mangano Calciet

Zachtheid, Vrouwelijke energie & Empathie

Mangano Calciet is dé edelsteen van zachtheid. Uit oude wijsheid blijkt de edelsteen veel liefdevolle vrouwelijke energie uit te stralen. Ook heelt Mangano Calciet pijnstukken die je als kind hebt ervaren zoals eenzaamheid en heimwee. Deze edelsteen stimuleert empathie waardoor je je gemakkelijker kunt afstemmen op anderen. Het een uitstekende steen om te dragen als je moeite hebt bij het uiten van je emoties.

Wist je dat...
...Mangano Calciet goed werkt tegen nachtmerries en ADHD?

Chakra
Hartchakra

Sterrenbeeld
Kreeft

Opaalkwarts

Wijsheid, Intuïtie & Vreugde

Opaalkwarts is de edelsteen van wijsheid en intuïtie. De boodschap van Opaalkwarts is om voelen dat we uit lichaam, geest en ziel bestaan. Opaalkwarts helpt om deze drie bewustzijnsvormen te balanceren zodat elke vorm van 'zijn' tot zijn recht komt. Op emotioneel niveau ondersteunt Opaalkwarts bij verdriet en het beleven van emoties. Vooral serieuze mensen hebben veel baat bij deze steen. Opaalkwarts maakt namelijk losser en vrolijker.

Wist je dat...
...de oude Grieken geloofden dat Opaalkwarts hielp bij helderziendheid?

Chakra
Hartchakra & Kruinchakra

Sterrenbeeld
Boogschutter, Kreeft, Waterman, Vissen, Ram & Schorpioen

Kunziet

Liefde, Rust & Creativiteit

Kunziet is dé edelsteen van toewijding. Uit oude wijsheid blijkt deze edelsteen een positieve werking te hebben op het hartchakra. Kunziet leert namelijk om opnieuw alle liefde in je te voelen, en toegewijd te kunnen geven aan je omgeving en idealen.

Ook blijkt Kunziet de creativiteit te vergroten en stimuleert het om jouw eigen spirituele talenten te ontdekken. Op mentaal niveau maakt deze steen zelfbewust en bevordert het een sterke wil.

Wist je dat...
…transparante Kunziet wordt gezien als een symbool van puurheid

Chakra
Hartchakra

Sterrenbeeld
Kreeft

Oranje Calciet

Positiviteit, Vreugde & Moed

Oranje Calciet is dé steen van levensvreugde. Uit oeroude wijsheid blijkt deze edelsteen te ondersteunen in het voelen van warmte en positiviteit. Het is een nuttige steen om bij je te dragen als je in een moeilijke periode zit. Oranje Calciet geeft namelijk moed, hoop en energie.

Wist je dat...
...In de middeleeuwen Oranje Calciet werd gebruikt als raamwerk? In allerlei kleuren werd er glas gemaakt van de heldere vorm van Calciet.

Chakra
Heiligbeen chakra

Sterrenbeeld
Kreeft, Schorpioen & Waterman

Peridoot

Verwerking, Reiniging & Zelfstandigheid

Peridoot is dé edelsteen van verwerking. Uit oude wijsheid blijkt deze edelsteen veel emoties te reinigen. Peridoot helpt namelijk om jaloezie, wrok en/of woede een plekje te geven. Deze steen maakt zelfstandig, assertief en helpt om jouw eigen pad te vinden.

Ook ondersteunt deze edelsteen bij het zuiveren van de geest en beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf.

Wist je dat...
...Peridoot eeen van de weinige edelstenen is die heel diep in de aarde ontstaat? Hoe dieper de steen in de aarde groeit hoe transparanter en rijker de kleur van Peridoot is.

Chakra
Zonnevlecht Chakra & Hartchakra

Sterrenbeeld
Maagd, Leeuw, Schorpioen & Boogschutter

Pyriet

Zelfkennis, Zelfvertrouwen & Aardend

Pyriet is dé edelsteen van zelfkennis. Uit oude wijsheid blijkt deze steen namelijk te helpen om eerlijk te zijn richting jezelf en te accepteren wie je bent. Pyriet is een zeer aardende steen die je helpt om weer met beide benen op de grond te staan. Want hoe bijzonder spiritualiteit ook is, een goede aarding is een essentiële basis om gezond en eerlijk met lichaam en geest om te gaan ❤️

Ook blijkt Pyriet een nuttig steen te zijn om te dragen als je een vast zit in een bepaald patroon. Pyriet ondersteunt namelijk om vanuit nieuw inzichten een patroon doorbreken. 

Op emotioneel niveau maakt Pyriet eerlijk, open en evenwichtig. Ook blijkt het de ideale steen te zijn voor 'binnenvetters'.

Wist je dat...
…de naam van Pyriet is afgeleid van het Griekse woord 'pyr' wat 'vuur' betekend? In de oudheid kwam men er namelijk achter dat er vonken vrijkwamen als je met pyriet op een vuursteen slaat.

Chakra
Wortelchakra & Zonnevlecht chakra

Sterrenbeeld
Stier, Ram, Leeuw & Steenbok

Regenboog Maansteen

Intuïtie, Vrouwelijke energie & Transformatie

Regenboog Maansteen is dé edelsteen van de maan en dus ook van de intuïtie. Het helpt je namelijk om dingen aan te voelen zonder dat je erover na hoeft te denken. Het is een nuttige edelsteen om te dragen als je meer in je eigen kracht wilt komen of als je door een transformatie heen gaat. Regenboogmaansteen heeft een ontvankelijke en vrouwelijke energie en is vooral ook een goede geestelijke beschermer. De edelsteen beschermt het aura tegen negativiteit. De steen weerkaatst en herinnert ons dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering, zoals de maan ook wast en afneemt. Ook ondersteunt Regenboog Maansteen bij het kalmeren van intense emoties. Op fysiek niveau heeft deze edelsteen een verlichtende werking bij menstruatieklachten en spanning.

Wist je dat...
...Regenboog Maansteen eigenlijk een Labradoriet is? Deze witte edelsteen met regenboogkleurige weerspiegeling is zo populair geworden dat het een eigen naam heeft gekregen.

Chakra
Heiligbeen chakra

Sterrenbeeld
Kreeft, Weegschaal, Steenbok en Vissen

Rhodochrosiet

Liefde, Vrouwelijke energie & Vreugde

Rhodochrosiet is dé edelsteen van onzelfzuchtige liefde. Dit is één van de meest pure vorm van liefde waarbij je dingen doet, of anderen helpt zonder eigenbelang. Uit oude wijsheid blijkt dat Rhodochrosiet vrolijk en levendig maakt. Ook helpt de steen bij het aantrekken van liefdesrelaties.

Wist je dat...
...de indianen vroeger Rhodochrosiet als amulet droegen om de juiste partner en ware liefde aan te trekken?

Chakra
Hartchakra

Sterrenbeeld
Leeuw & Schorpioen

Rhodoniet

Intuïtie, Vertrouwen & Veerkracht

Rhodoniet is dé edelsteen van intuïtie en compassie. Deze edelsteen is verbonden met het hartchakra en helpt om vanuit het hart te reageren. Rhodoniet geeft veerkracht, geduld en vertrouwen. Ook zou Rhodoniet een nuttige edelsteen zijn om een gebroken hart te helen. Draag hiervoor Rhodoniet dichtbij het hart. Op emotioneel niveau ondersteunt Rhodoniet bij gevoelige en verlegen mensen die het soms lastig vinden om voor zichzelf op te komen. Ook heeft de steen een kalmerende werking en helpt het tegen verwarring.

Wist je dat...
... Rhodoniet en Rhodochrosiet geen familie zijn van elkaar? Ondanks dat de namen en kleuren op elkaar lijken groeien beide edelstenen vanuit een andere grondstofsamenstelling.

Chakra
Hartchakra

Sterrenbeeld
Stier, Boogschutter, Kreeft, Steenbok & Ram

Robijn

Moed, Kracht & Concentratie

Robijn is de edelsteen van moed. Deze aardende steen en is sterk verbonden met het eerste chakra's (wortelchakra). Uit oude wijsheid blijkt deze steen de wil en het ego te versterken. Dat maakt deze edelsteen vooral geschikt voor mensen die minder verlegen willen zijn of meer zelfvertrouwen willen krijgen. Robijn maakt wilskrachtig en doelbewust. Op mentaal niveau heeft deze steen een positieve werking op concentratie en geeft het plezier in wat dat je doet.

Wist je dat...
...de Romeinen geloofden dat Robijn soldaten onkwetsbaar zou maken?

Chakra
Wortelchakra

Sterrenbeeld
Leeuw, Schorpioen, Kreeft & Ram

Rode Jaspis

Assertiviteit, Wilskracht & Aardend

Rode Jaspis is dé edelsteen van assertiviteit. Deze edelsteen ondersteunt bij het waarmaken van doelen en stimuleert wilskracht en vastberadenheid. Ook is Rode Jaspis een zeer aardende edelsteen. Het ondersteunt om beter bij jezelf te kunnen blijven.

Wist je dat...
…in de middeleeuwen was deze edelsteen echt een ‘mannensteen’. In deze periode werd Rode Jaspis verwerkt in wapens zodat het de kracht en moed van de eigenaar zou versterken.

Chakra
Wortelchakra

Sterrenbeeld
Ram, Schorpioen, Steenbok, Maagd & Kreeft

Rozenkwarts

(zelf)Liefde, Empathie & Zachtheid

Rozenkwarts is dé edelsteen van de liefde. Uit oude wijsheid blijkt de steen liefde te versterken. Hiermee wordt niet alleen romantische liefde bedoeld, maar ook liefde voor jezelf, familie en vrienden. Rozenkwarts heeft een liefdevolle en zachte werking waarmee het gevoeligheid en empathie versterkt. In relaties stimuleert Rozenkwarts het vertrouwen en de harmonie. Het is de ideale steen om bij je te dragen als je aan het leren bent om van jezelf te houden.

Wist je dat...
...de oude Romeinen Rozenkwarts gebruikten bij het maken van beelden. De edelsteen werd met versieringen ingegraveerd. De Romeinen geloofden dat Rozenkwarts door de godin van de liefde op aarde was gebracht om het liefdesleven te stimuleren.

Chakra
Hartchakra

Sterrenbeeld
Stier & Weegschaal

Spinel

Kracht, Doorzettingsvermogen & Vertrouwen

Spinel is de edelsteen van kracht. Uit oude wijsheid blijkt deze steen namelijk te helpen om je gewenste doelen te bereiken. Spinel heeft een moedige, actieve en mannelijk energie. Dat maakt het de ideale steen voor vrouwen die het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen. De boodschap van Spinel is om je eigen plek in te nemen en te vertrouwen op al jouw talenten en capaciteiten, om deze vervolgens  met de wereld te delen. 

Op mentaal niveau geeft Spinel meer levensvreugde, doorzettingsvermogen en werkt het activerend. Ook zou het een nuttige steen zijn voor mensen die snel enthousiast zijn, maar zich ook vlug laten ontmoedigen. Spinel helpt namelijk om vast te houden aan al jouw goede ideeën. 

Wist je dat...
...vroeger Spinel vaak werd gezien als Robijn? Pas in de 18e eeuw lukte het de Franse mineraloog om onderscheid te maken tussen de grondstofsamenstellingen van deze twee edelstenen. 

Chakra
Wortelchakra

Sterrenbeeld
Ram, Schorpioen & Boogschutter

Sodaliet

Vertrouwen, Objectiviteit & Acceptatie

Sodaliet is dé edelsteen van zelfacceptatie. Deze edelsteen helpt namelijk om trouw te zijn aan je gevoelens en ondersteunt om jezelf meer te waarderen. Uit oude wijsheid blijkt Sodaliet objectiviteit, rationeel denken en logica te versterken. Hierdoor is het gemakkelijker om meer structuur te vinden. Deze edelsteen maakt geblokkeerde gevoelens los. Het helpt bij het accepteren, zonder oordeel of vooroordeel.

Wist je dat...
...eeuwen geleden veel Romeinse beeldhouwers, zangers en schilders Sodaliet droegen? De oude Grieken geloofden er namelijk in dat de edelsteen de artistieke talenten zou bevorderen.

Chakra
Keelchakra & Derde Oog chakra

Sterrenbeeld
Maagd & Boogschutter

Stone of Life

Loslaten van Controle, Verwerking & Leven in het nu

Stone of Life is dé edelsteen van emotionele bagage. Uit oeroude wijsheid blijkt de edelsteen de ondersteunen bij het verwijderen van pijnpunten uit het verleden. Deze lagen kunnen namelijk in de weg zitten waardoor het moeilijker is om bij je eigen kern te komen. Ook ondersteunt Stone of Life bij het loslaten van controle. Het leert je om in het ‘hier en nu’ te leven.

Wist je dat...
...deze edelsteen een combinatie is van Chrysoliet en Serpentijn?

Tanzaniet

Vrijheid, Zelfstandigheid & Verwerking

Tanzaniet is de edelsteen van vrijheid. Uit oude wijsheid blijkt deze steen te helpen om je eigen pad te vinden en te volgen. Tanzaniet stimuleert zelfstandigheid en om jezelf te bevrijden van invloed van anderen. Op emotioneel niveau helpt deze steen om onderdrukte emoties een plekje te geven en te verwerken. Ook zou het een nuttige steen zijn om te dragen als je meer in het 'nu' wilt leven

Wist je dat...
…Tanzaniet ook wel Blauwe Zoisiet genoemd wordt?

Chakra
Kruinchakra

Sterrenbeeld
Boogschutter

Tijgeroog

Zelfvertrouwen, Kracht & Concentratie

Tijgeroog is de steen van zelfvertrouwen. Uit oude wijsheid blijkt deze edelsteen te ondersteunen bij het verzamelen van kracht en moed. Tijgeroog maakt kalm, geconcentreerd en werkt aardend. In moeilijke periodes kan deze edelsteen helpen bij twijfel en besluiteloosheid. Tijgeroog ondersteunt ook de intellect en mentale helderheid, hierdoor is het gemakkelijker om het overzicht te bewaren in stressvolle situaties. Het is een nuttige steen om te dragen als je een bepaald doel wilt bereiken.

Wist je dat...
...vroeger de Tijgeroog even duur was een diamant? De prijs daalde enorm toen er grote hoeveelheden werden gevonden.

Chakra
Wortelchakra & Zonnevlechtchakra

Sterrenbeeld
Tweelingen & Leeuw

Toermalijn

Meerdere kleuren verkrijgbaar

Toermalijn is niet één steen, het is eigenlijk een gehele familie edelstenen in allerlei verschillende kleuren! In de basis heeft Toermalijn dezelfde werking, maar elke kleur heeft ook zijn eigen unieke betekenis. 

Toermalijn maakt één geheel van lichaam, geest & ziel. Deze steen stimuleert innerlijke wijsheid en vergroot de creativiteit. Toermalijn heeft een beschermende werking tegen negatieve energie en ondersteund bij het weghalen van blokkades uit het fysieke lichaam en aura. Ook brengt Toermalijn harmonie in intense emoties.

Gele Toermalijn: 
Activerend, Zelfvertrouwen & Kracht

Gele Toermalijn (Tsilaisiet) is een ijzerhoudende variant in de Toermalijn familie. Deze edelsteen heeft een activerende werking en versterkt de eigen wil. Ook stimuleert Gele Toermalijn het zelfvertrouwen en kracht. 

Bruine Toermalijn: 
Aarding, Bescherming & Inzicht

Bruine Toermalijn is de edelsteen van aarding. Deze steen is sterk verbonden met het basischakra en heeft een aardende werking. Toermalijn laat negatieve energie afvloeien en verwijderd blokkades, zowel uit het aura als uit het fysieke lichaam. Ook leert deze edelsteen om de positieve perspectieven van uitdagende situaties in te zien.

Groene Toermalijn: 
Wijsheid, Inzicht & Vreugde

Groene Toermalijn (verdeliet) is een koperhoudende variant in de Toermalijn familie. Deze edelsteen stimuleert inzicht en overzicht en brengt hierdoor veel wijsheid en nieuwe inzichten. Op mentaal niveau helpt deze steen bij concentratie, inspiratie en bij het herinneren. Groene Toermalijn heeft een positieve werking op het hartchakra en heft blokkades op in dit chakra-niveau. Ook geeft deze steen een goed humeur en veel levensvreugde.

Roze Toermalijn: 
Ontspanning, Concentratie & Bescherming

Roze Toermalijn (rubelliet) is een lithiumhoudende variant in de Toermalijn familie. Deze edelsteen heeft een kalmerende, rustgevende en ontspannende werking. Het is een nuttige edelsteen om te dragen als je overgevoelig bent. Deze steen helpt namelijk om je te beschermen tegen prikkels waardoor je minder snel vermoeid raakt door de prikkels om je heen. Ook zou deze Roze Toermalijn helpen om jezelf minder zorgen te maken. Op mentaal niveau helpt deze steen bij concentratie, inspiratie en bij het herinneren. 

Zwarte Toermalijn: 
Beschermend, Aardend & Optimistisch

Zwarte Toermalijn is de edelsteen van bescherming. Deze steen is sterk verbonden met het basischakra en heeft een aardende werking. Toermalijn laat negatieve energie afvloeien en verwijderd blokkades, zowel uit het aura als uit het fysieke lichaam. Ook leert deze edelsteen om de positieve perspectieven van uitdagende situaties in te zien.

Tsavoriet

Welvaart, Positiviteit & Energie

Tsavoriet is dé edelsteen van welvaart. Uit oude wijsheid blijkt deze edelsteen namelijk voorspoed en overvloed te stimuleren. Het is een zeer krachtige edelsteen die veel positieve energie geeft. Hierdoor is het de ideale steen om te dragen als je soms vermoeid of lusteloos voelt.

Wist je dat...
…Tsavoriet pas in 1967 opnieuw ontdekt is in de mijnen van Noordoost Tanzania?

Chakra
Hartchakra

Sterrenbeeld
Ram, Leeuw & Schorpioen

Turkoois

Evenwicht, Harmonie & Inzichtgevend

Turkoois is dé edelsteen van evenwicht. De edelsteen kan namelijk een kalmerende werking op je hebben, maar ook aanmoedigen op uitdagende momenten. Hierdoor is deze edelsteen zeer geschikt voor mensen die last hebben van stemmingswisselingen, angsten of fobieën. Turkoois ondersteunt namelijk om harmonie te vinden in deze angstige gevoelens waardoor het makkelijker wordt om met je eigen gevoelens en emoties om te gaan.

Wist je dat...
...de indianen vroeger geloofden dat Turkoois iemand mooier, aantrekkelijker en gezonder zou maken? Ze beschouwden Turkoois als de scherven van de hemel.

Chakra
Keelchakra

Sterrenbeeld
Waterman & Vissen

Zilver Obsidiaan

Inzicht, Zuiverheid & Verwerking

Zilver Obsidiaan is de edelsteen van inzicht. Uit oude wijsheid blijkt de edelsteen toegang te geven voor zuiverheid en nederigheid. Hierdoor blijkt Zilver Obsidiaan veel nieuwe inzichten te geven over jezelf of je omgeving. De edelsteen ondersteunt bij het zoeken van de waarheid en geeft hierdoor inzicht in oude emoties die momenteel in de weg zitten.

Wist je dat...
...Obsidiaan is ontstaan door vulkanen? De edelsteen bestaat namelijk uit gesmolten lava dat zo snel is afgekoeld dat het de tijd kreeg om te kristalliseren. Hierdoor wordt Obsidiaan ook wel glanzend vulkanisch glas genoemd.

Chakra
Derde Oog chakra & Kruinchakra

Sterrenbeeld
Schorpioen & Steenbok

disclaimer

De werking van edelstenen is afkomstig uit diverse bronnen. De betekenis van edelstenen is niet wetenschappelijk bewezen en dit kan iedereen op zijn eigen manier ervaren. Bij klachten rondom je gezondheid willen we je adviseren om naar te huisarts te gaan.

×