Inkoopreis - sainte-marie-aux-mines

DAG 2

Vandaag was echt een fantastische dag! We zaten helemaal in de flow en er zijn veel unieke edelstenen op ons pad gekomen.

zwart, blauw, groen & roze

Toermalijn

Alles klopte gewoon aan vandaag, de juiste stenen kwamen op ons pad zoals deze toermalijnen. Maar ook de handelaren waarmee we zaken deden waren zo fijn, leuk en gezellig.

Zo hebben we bij een lieve jongen prachtige toermalijnen uit Afghanistan ingekocht (zwart, groen, watermeloen & roze). Hij had een fijne rustige energie en gaf ons wat te drinken en twee stoeltjes om lekker rustig alle mooie stukken uit te kunnen zoeken, precies op het moment dat we zelf water wilde kopen en last kregen van het staan op onze benen.

Het was mooi proces waarbij op eerlijke manier met elkaar werd afgestemd om tot de juiste prijs te komen. Vroeger was ik (Dion) soms wat star tijdens het onderhandelen omdat ik niet wilde laten zien hoe graag ik de stenen wilde (ik was bang dat de verkoper niet meer wilde zakken met de prijs als ik te enthousiast zou zijn haha).

Vroeger zei ik soms zelfs tegen Clara tijdens het inkopen: 'Niet te blij zijn, rustig aan!' 😂. Zo mooi hoe we telkens mogen leren van alle ervaringen en van elkaar.

En nu laten we ons enthousiasme veel meer zien en dat geeft een handelaar ook een fijn gevoel dat iemand de schoonheid van zijn edelstenen ziet en/of voelt. Daarmee verbind je meer met elkaar ❤️

Toermalijnen uit Jaba mijn

Ook bij de volgende toermalijn inkoopplek was het weer een heel avontuur.

Allereerst waren de toermalijnen prachtig. Deze komen uit de 'Jaba mijn' in Afghanistan die bekend staat om toermalijnen uit meerdere kleine staafjes die wijder uit elkaar groeien. Dat geeft een heel mooi effect waarmee goed te zien is hoe de toermalijn staafjes zijn gegroeid (zie foto).

Maar ook met de Afghaanse handelaar was er direct een klik. Al lachend onderhandelde we over de prijs, met wat grapjes over en weer. Ook hier voelde de uitwisseling weer zo fijn. Als ik de stenen in mijn hand heb voel ik weer helemaal de warmte van het moment.

Het is mooi om dit gevoel vast te houden bij het maken van de hangers zodat het bewust of onbewust bij jullie aankomt ❤️

Vindplaats: Argentinië

Rhodochrosiet schrijfjes

Vorig jaar hadden we er een paar kunnen vinden en dit jaar hebben we een hele bak opgekocht bij een Italiaanse man die deze stukken importeert vanuit Argentinië. Niet alle stukken zijn helemaal perfect voor een hanger maar door alles op de kopen kregen we de beste prijs.

Het was ook weer zo'n schattige, lieve man die samen met zijn vrouw op de beurs stond.

Andere nieuwe aanwinsten:

Hieronder vind je nog veel meer edelstenen die we hebben ingekocht. Er zijn eigenlijk nog veel meer leuke verhalen te vertellen maar wij zijn best wel moe dus we gaan lekker naar bed.

Morgen begint inkoopdag #3 dus we willen weer vol energie de dag beginnen.

Liefs van ons ❤️

×