werking, sterrenbeelden & chakra's

Edelstenen

Al eeuwenlang worden kristallen geliefd door hun geneeskrachtige werking en schoonheid. Edelstenen werken door de trillingen die zij afgeven.

Elke edelsteen heeft zijn eigen grondstofsamenstelling en daarmee ook een eigen trilling.

We hebben alle edelstenen voor je op een rijtje gezet op alfabetische volgorde!

Adulaar

Zuiverheid, Inzichten & Mededogen

Adulaar is verbonden met de goddelijke vrouwelijke energie. Ze draagt de energie van mededogen, kalmte, zuiverheid, innerlijke schoonheid en kracht. 

Adulaar geeft logisch inzicht in de connectie tussen het voelen en begrijpen. 

Ze maakt je bewust van je eigen gevoelens en brengt evenwicht in je emotionele beleving en impulsief gedrag.

Ze helpt je in contact te komen met je innerlijke wereld en met het loslaten van oude patronen die niet passen bij wie je werkelijk bent.

Adulaar ondersteunt het ontwikkelen van paranormale gaves en helpt verbinding te maken met je hogere zelf, je innerlijke “weten”.

Wist je dat...
...Adulaar is vernoemd naar zijn vindplaats 'Adula-Alphen' in Zwitserland?

Chakra
Keelchakra (5e chakra) & Derde Oog Chakra (6e Chakra)

Sterrenbeeld
Kreeft, Steenbok & Vissen 

Botswana Agaat

Kalmte, Innerlijke Stabiliteit & Troost

Botswana Agaat wordt ook wel de ‘Steen van Verandering’ genoemd.
Deze steen bevordert gevoelens van kalmte, innerlijke stabiliteit en volwassenheid.

Er wordt gezegd dat hij emotionele, intellectuele en fysieke energie in balans brengt. De geruststellende, beschermende en rustgevende kleuren van deze Agaat komen overeen met zijn harmoniserende eigenschappen.
Hij versterkt doorstroming, gevoelens van geborgenheid, sensualiteit, eigenwaarde en zelfvertrouwen.Botswana Agaat geeft troost bij depressie, eenzaamheid, panieksituaties, verdriet en na verlies. Hij brengt vernieuwende energie na een moeilijke periode en vult je levenskracht aan. Hij leert je acceptatie, het oude los te laten, en zal je aansporen om oplossingen voor je problemen te vinden.

Deze steen staat ook bekend als een afstoter van alle soorten negatieve en slechtwillende energie. Hij helpt je ook om mentale banden met manipulatieve invloeden en emotionele onderdrukking te verbreken.

Wist je dat...
...Agaat voor het eerst werd gevonden in een Siciliaanse rivier? 

Chakra
Wortelchakra & Heiligbeenchakra

Sterrenbeeld
RamSteenbokStier & Schorpioen

Zwarte Agaat

Acceptatie, Emotionele Stabiliteit & Innerlijke Kracht

Zwarte Agaat is ondanks zijn zwarte kleur een zachte en lieve steen.Deze krachtige, aardende en beschermende steen is verbonden met het wortelchakra. Hij brengt evenwicht, balans en stabiliseert emoties.Zwarte Agaat geeft innerlijke kracht en steun om verder te gaan na een zware periode. Hij brengt je hoofd tot rust, verlicht angst en helpt bij het verwerken van verdriet.Deze steen geeft je inzicht in je schaduwkanten en helpt je situaties te accepteren.
Hij verwijdert negatieve energie uit je lichaam, gedachten en aura en brengt nieuwe positieve energie.

Deze Agaat leert je je lot in eigen hand te nemen. Hij geeft zelfvertrouwen, structuur, focus en helpt je goede beslissingen te nemen. Communicatie verloopt soepeler, emotioneel uiten wordt makkelijker en je voelt je meer op je gemak in je omgeving.
Op spiritueel vlak helpt Zwarte Agaat je om fysiek krachtiger in je lijf te komen en spirituele energie in het lichaam te aarden. Ook versterkt hij het contact met het bovennatuurlijke.

Wist je dat...
...Agaat voor het eerst werd gevonden in een Siciliaanse rivier? 

Chakra
Wortelchakra

Sterrenbeeld
RamSteenbokStier & Schorpioen

Amazoniet

Vrolijkheid, Kalmte & Liefde

Amazoniet is een vrolijke, maar kalme edelsteen met een verwarmde liefdesenergie die lijkt op die van de zon. Deze edelsteen werkt helend op het hart en versterkt liefdevolle communicatie.

Hij brengt verzachting bij trauma en verlicht zorgen en angsten. Hij helpt je om vanuit je hart te leven, en niet vanuit je hoofd.

Deze edelsteen helpt bij verlatingsangst, bij nieuwe situaties en bij het nemen van afscheid. Hij laat je op een zachte en lieve manier aan een situatie wennen.

Ook beschermt Amazoniet tegen straling en negatieve energie van buitenaf.

Wist je dat...
... de naam Amazoniet verwijst naar de Amazone? Vroeger dacht men dat dit de vindplek was van deze mooiee groene edelsteen. Echter, bleek deze edelsteen nooit te zijn gevonden in het Amazonegebied en berust zijn mooie naam op een kleine vergissing.

Chakra
Hartchakra & Kruinchakra 

Sterrenbeeld
Waterman, Vissen, Maagd & Weegschaal

Amethist

Zuivering, Transformatie & Hoger bewustzijn

Amethist is een krachtige, zuiverende en beschermende spirituele steen die verbonden is met de energie van transformatie.

Hij helpt je te verbinden met je intuïtie, je hogere zelf en je goddelijke oorsprong. 

Amethist helpt je om diepere inzichten in je levenservaringen te krijgen.

Hij werkt zuiverend op de aura en blokkeert negatieve energieën door je te helpen met het opbouwen van een energieschild om je lichaam. 

Deze steen stimuleert helder denken. Hij helpt met het nemen van besluiten en geeft innerlijke en mentale rust. Ook werkt Amethist verlichtend bij woede, angst, bezorgdheid, leed en verdriet.

Wist je dat...
...eeuwen geleden de Grieken en Romeinen wijn dronken uit glazen van Amethist? Ze dachten hierdoor minder dronken te worden.

Chakra
Derde Oog Chakra & Kruinchakra

Sterrenbeeld
Waterman, Boogschutter, Ram & Vissen

Ametrien

Optimisme, Kracht & Hoger bewustzijn

Ametrien is een combinatie van Amethist en Citrien. Deze edelsteen brengt de innerlijke rust van Amethist samen met het optimisme van Citrien.

Hij verbindt je eigen licht (Amethist) met je eigen kracht (Citrien).

Deze edelsteen vermindert stress en spanning in het hoofd. Door zijn krachtige reinigende eigenschappen verdrijft hij negativiteit uit de aura en uit het lichaam. Hij geeft energie bij vermoeidheid en helpt bij depressieve gevoelens. 

Deze zeer energetische steen stimuleert creativiteit, talenten, verhoogt concentratie en helpt je om je eigen leven te leiden. Hij heft emotionele blokkades op en geeft inzicht in de onderliggende oorzaken. Hij brengt balans in dualiteit en helpt je de overeenkomsten te zien tussen jezelf en de ander.

Wist je dat...
...de naam van Ametrien een samenstelling is van Ame(thist) en (ci)tirien?

Chakra
Zonnevlecht Chakra & Kruinchakra

Sterrenbeeld
Ram, Boogschutter, Stier, Schorpioen & Weegschaal

Groene Apofyliet

Zachtheid, Natuur & Harmonie

Groene Apofyliet draagt de energie van zachte liefde, vrede, heling, harmonie en overvloed. Ze is verbonden met de energie van de natuur, de aarde en haar bewoners en bevordert de verbinding en communicatie met het elfen-, planten- en dierenrijk.

Deze hoopvolle steen helpt je het leven en liefde beter te begrijpen, waardoor je trots, ego en angsten makkelijker los kunt laten.

Ze leert vergeving en helpt met het genezen van pijn, verlamming, ingetogenheid en gevoelens van verstikking.

Ze helpt je cynisme achter je te laten en weer vol verwondering als een kind te genieten van het leven op aarde.

Groene Apofyliet helpt je alle kanten van een kwestie te zien waardoor je makkelijk besluiten kunt nemen.

Haar zuiverende energie ondersteunt en beschermt je in een negatieve of vervuilde omgeving en brengt vitaliteit en gezondheid in je aura.

Wist je dat...
…Apofyliet ontstaat in de holtes van vulkanisch gesteente?

Chakra
Hartchakra & Kruinchakra 

Sterrenbeeld
Tweelingen & Weegschaal

Aquamarijn

Innerlijk weten, Hogere communicatie & Emotionele heling

Aquamarijn straalt een bijzonder zachte, liefdevolle en heldere energie uit.

Hij is verbonden met het hogere hart en geeft moed en de helderheid om je innerlijk weten te uiten.

Als edelsteen van het element water brengt Aquamarijn je in contact met je onderbewuste, je intuïtie en je diepste gevoelens. Hij helpt je gevoeliger te worden voor subtiele energie en de spirituele wereld. 

Hij brengt beweging in emotionele verdoofdheid waardoor je gemakkelijker je gevoelens kunt uiten en is zeer goed voor het verwerken van verdriet en trauma. Hij helpt bij het loslaten en opruimen van zware bagage. De verkoelende energie kalmeert opvliegers en woede en helpt bij verlegenheid. Aquamarijn helpt je met het loslaten van gehechtheid.

Wist je dat...
...Aquamarijn in de oudheid werd gebruikt als talisman tijdens het reizen over zeeën? Zeeluien geloofden dat deze edelsteen bescherming zou geven. Hierdoor zijn er in de loop ter tijd veel intaglio’s (stenen met ingesneden beeldwerk) gevonden in zee-rijke gebieden.

Chakra
Keelchakra

Sterrenbeeld
Ram, Stier, Tweelingen, Weegschaal, Schorpioen, Waterman & Vissen

Aventurijn

Kalmte, Authenticiteit & Welzijn

Aventurijn werkt kalmerend en beschermend op het hart. Hij bevordert een gevoel van welzijn en brengt yin en yang in balans. 

Aventurijn helpt je trouw te blijven aan jezelf, leert je te leven vanuit je hart en vanuit daar je eigen pad te volgen. 

Deze steen verbindt intellect met emotie. Hij helpt je om de oorzaken van ongemakken te zoeken en lost deze met zijn kalmerende energie op. Ook werkt hij kalmerend op woede en irritatie en helpt hij je emotioneel te herstellen.

Deze steen draagt de energie van voorspoed en geluk en motiveert je om je dromen waar te maken. 

Hij versterkt tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, volharding en nieuwe ideeën. Ook absorbeert Aventurijn elektromagnetische vervuiling. 

Wist je dat...
…de Chinezen vroeger Aventurijn gebruiken als krachtige amuletten? Men geloofden erin dat de edelsteen zou helpen bij voorspoed en gezondheid, zowel fysiek als geestelijk.

Chakra
Hartchakra

Sterrenbeeld
Waterman, Kreeft, Boogschutter, Stier & Vissen

Azuriet

Inzicht, Bewustzijn & Creativiteit

Azuriet is dé edelsteen van inzicht. Uit oude wijsheid blijkt deze edelsteen namelijk het bewustzijn te verhogen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om inzichten te krijgen over eigen leerprocessen. Het is een nuttige edelsteen om te dragen als je de spirituele tonen in jezelf wilt ontdekken.

Op emotioneel niveau reinigt Azuriet oude angsten en onderdrukte emoties. Ook helpt deze steen om zorgen en stress te verminderen.

Op mentaal niveau stimuleert Azuriet focus, het geheugen en creatief denken. Deze edelsteen maakt nieuwsgierig, leergierig en inspireert om tot nieuwe visies te komen.

Wist je dat...
...de oude Egyptenaren het pigment van Azuriet gebruikten als oogschaduw?

Chakra
Derde Oog Chakra

Sterrenbeeld
Vissen

Bergkristal

Zuiverheid, Versterking & Balans

Bergkristal is een zeer krachtige genezer en energieversterker. Deze steen draagt de energie van helderheid en het Goddelijke licht.

Bergkristal reinigt en versterkt alle chakra’s en organen en brengt deze in balans. Hij reguleert, absorbeert en geeft energie.

Door zijn zuiverheid versterkt Bergkristal de werking van andere edelstenen en beschermt hij de aura tegen straling.

Mentaal bevordert Bergkristal concentratie en helder denken. Hij helpt om een neutrale houding aan te nemen en problemen op te lossen. 

Op spiritueel vlak verhoogt deze kristal je energie tot het hoogst mogelijk niveau. Ook helpt hij je om een heldere verbinding te leggen met je hogere zelf en hogere leiding. 

Wist je dat...
...de Romeinen vroeger 'sabbelden' op de bergkristal? Ze geloofde dat het goed werkte tegen de dorst.

Chakra
Alle chakras

Sterrenbeeld
Leeuw & Steenbok

Carneool

Creativiteit, Kracht & Aarding

Carneool werkt aardend, activerend en vitaliserend. Hij versterkt het fysieke lichaam en aardt je in de werkelijkheid.

Hij maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch en trekt succes aan.

Ook bevordert hij het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen. Hij geeft je moed om beslissingen te maken en helpt je een nieuw pad op te gaan. 

Carneool heeft een positieve werking op creativiteit en seksualiteit. Deze opbeurende en motiverende steen geeft zelfvertrouwen en kracht. Hierdoor heeft hij ook een positief effect op depressies, apathie en verwarring. 

Het is een krachtige steen die beschermt tegen negatieve emoties van anderen zoals jaloezie en woede en gaat hierdoor misbruik tegen. 

Wist je dat...
...oude Egyptenaren Carneool gebruikten om hevige bloedende wonden te stelpen

Chakra
Heiligbeen chakra

Sterrenbeeld
Kreeft, Ram, Tweelingen & Maagd

Chroomdiopsiet

Intellect, Intuïtie & Emotionele Vernieuwing

Deze analytische en zeer liefdevolle steen bevordert intellectuele vermogens, creativiteit, kalmte, intuïtie en een hoger bewustzijn. Hij helpt je met het vinden van je emotionele centrum en om je echte gedachten, emoties en gevoelens te voelen en te eren. Diopsiet laat je zien dat er niets mis is met het uiten van je gevoelens en loslaten. Deze steen brengt begrip en logica door het analyseren van situaties en gevoelens. 

Diopsiet leert je de waarde van vertrouwen en vergeving en helpt je zachtjes in de richting te duwen van het maken van de eerste stap. Bij gevoelens van gemis helpt hij je om behoeftes los te laten en je bewust te worden van je gaven. Deze steen brengt emotionele vernieuwing en leert mededogen voor pijn van de ander. Bij gevoelens van overweldiging leert hij om te leven in waardering en vreugde en helpt hij je je problemen in perspectief te plaatsen. Bij blokkades opent hij je voor nieuwe plannen en ideeën. 

Diopsiet opent je hart voor goddelijke liefde en toewijding en helpt te verbinden en te communiceren met spirituele gidsen, de Aarde en al haar wezens. Hij leert je je rol in het grotere geheel te begrijpen, hierin verantwoordelijkheid te nemen en de aanwijzingen van je intuïtie te volgen. Zijn krachtige aardende koord zorgt ervoor dat overtollige energie uit het lichaam door de Aarde wordt opgenomen en een tekort aan energie wordt aangevuld. Hij laat krachtige levensenergie door je ruggengraat en al je chakra's stromen.

Wist je dat...
...de naam van dit kristal voorkomt uit het Griekse woord 'chroma' wat 'kleur' betekend?

Chakra
Hartchakra & Derde Oog Chakra 

Sterrenbeeld
Schorpioen

Citrien

Zelfvertrouwen, Optimisme & Helderheid

Citrien straalt de verwarmende, stimulerende kracht uit van de zon. Hij stimuleert levensvreugde, optimisme, speelsheid en geluk. Deze steen helpt je om woede, depressie en gevoelens van angst te overwinnen en revitaliseert de geest. Hij vergroot gevoelens van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Citrien verbetert individualiteit, versterkt wilskracht, motiveert, maakt creatief en moedigt je aan om extravert te zijn. 

Citrien leert je hoe je voorspoed, succes en alle goede dingen kunt manifesteren. Hij helpt je om angst voor verantwoordelijkheid te overwinnen, een positieve houding te ontwikkelen en met de stroom mee te gaan. Hij stimuleert zelfexpressie en helpt je om je ideeën, behoeften, gedachten, wensen en gevoelens te verwoorden. 

Deze steen helpt bij het analyseren en begrijpen van informatie en om problemen op te lossen. Hij bevordert concentratie, intellect, innerlijke rust, mentale helderheid en zelfdiscipline. 

Citrien helpt je om problemen met machtsgebruik en grenzen te zien en om jezelf te bevrijden van onderdrukkende invloeden en destructieve neigingen. Deze steen maakt je bewust van herhalende patronen van zelfbeperkende gedachten die je tegenhouden en verdrijft elke uitdaging of negatieve emotie die je weg naar geluk blokkeert.

Citrien helpt je bij het verwerken van indrukken en om meer zelfbewust en alert te zijn. Hij activeert je verbinding met je goddelijke natuur, maakt je intuïtiever en helpt je om je innerlijke stem te horen. Hij verhoogt je paranormale vermogens en begrip van paranormale informatie.

Wist je dat...
...de Romeinen Citrien zagen als een stukje van de zon? De Romeinen geloofden er namelijk in dat deze edelsteen zonlicht absorbeerde.

Chakra
Zonnevlecht chakra

Sterrenbeeld
Tweelingen, Stier, Maagd, Leeuw & Boogschutter

Danburiet

Sereniteit, Helderheid & Verlichting

Danburiet is een kristal met een zeer hoge trilling van puur wit licht. Dit kristal is sterk verbonden met engelachtige energieën en helpt je om begeleiding van je spirituele gidsen te ontvangen. Hij geeft zelfvertrouwen, verbetert de hersenfunctie, informatieverwerking en creativiteit.

Danburiet is een kalmerende steen die je helpt de waarheid te spreken zonder de gevoelens van anderen te kwetsen. Hij helpt je ongewenste emoties uit het verleden los te laten en negatieve gedachten over jezelf te overwinnen. Dit kristal houdt je positief bij ingrijpende veranderingen en helpt je om shock en trauma te overwinnen. Hij vermindert verdriet, zorgen en vermoeidheid en helpt om angst, wrok en woede los te laten. Hij brengt troost, gemak, geduld en innerlijke rust.

Dit is een steen voor harmonie en heilzame, waardevolle relaties. Hij helpt je een coöperatieve houding te behouden om geluk te creëren. Danburiet versterkt gevoelens van dankbaarheid, waardoor hulp ontvangen en geven makkelijker is. Dit kristal leert je in je kracht te staan, grenzen te stellen en het belang van samenwerking met anderen te begrijpen. 

Danburiet brengt je op één lijn met je goddelijke doel en je heilige hart. Hij trekt van nature liefde, welzijn, vrede en sereniteit aan. Hij brengt gevoelens van genade, overgave, werkt ego-oplossend en helpt je op het pad naar verlichting.

Wist je dat...
... Danburiet is vernoemd naar zijn oorspronkelijke vindplaats, naar de stad 'Danbury' in Verenigde Staten?

Chakra
Hartchakra, Derde Oog Chakra & Kruin chakra

Sterrenbeeld
Leeuw

Gele Apatiet

Manifestatie, Optimisme & Mentale Helderheid

Gele Apatiet wordt ook wel de ‘Steen van Manifestatie’ genoemd. Het is een van de zuiverste kristallen met de energie van mentale helderheid, wilskracht en manifestatie. Zijn zonnige energie geeft hoop en passie voor het leven, en versterkt gevoelens van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Hij leert je je persoonlijke kracht positief te gebruiken om doelen te bereiken. 

Deze steen stimuleert het intellect om kennis en waarheid te vergroten, die kunnen worden gebruikt voor persoonlijke groei of voor het collectieve welzijn. Hij versterkt de verbinding met het innerlijke zelf en helpt om je bewustzijn te gebruiken om dienstbaar te zijn in de wereld. 

Gele Apatiet bestrijdt lusteloosheid, depressie, vermoeidheid en apathie en zorgt voor een optimistische, verkwikkende en levendige, sociale houding. 

Gele Apatiet is goed voor het starten van nieuwe ondernemingen en geeft de moed om risico's te nemen. Hij stimuleert creatieve ideeën en brengt ze in de praktijk, evenals het ontwikkelen van de zakelijke vaardigheden die nodig zijn om van je passies te leven. Deze steen helpt met het opnemen van nieuwe informatie en om deze te verwerken. Hij heft oude blokkades op die de acceptatie van welvaart of overvloed kunnen beperken en overwint de angst voor succes.

Wist je dat...
…Gele Apatiet ook wel beloviet wordt genoemd?

Chakra
Heiligbeen chakra & Zonnevlecht chakra

Sterrenbeeld
Leeuw, Schorpioen & Ram

Goudtopaas

Optimisme, Zonnekracht & Manifestatie

De naam Topaas is afgeleid het woord 'vuur' in het Sanskriet en zijn energie is als een zuivere zonnestraal in de materie. Hij brengt het gouden licht van de zon op aarde en verlicht zwaarmoedige, prikkelbare en depressieve gevoelens. Goud Topaas helpt bij vermoeidheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Hij geeft vreugde, optimisme, versterkt de wil en geeft een zonnig humeur. Hij helpt je vanuit je eigen inzicht en innerlijke zonnekracht te handelen en versterkt je gevoel van eigenwaarde. Deze Topaas geeft charisma, vertrouwen en laat je trots zijn op je vaardigheden, terwijl je tegelijkertijd edelmoedig en openhartig blijft. Hij werkt krachtig op het hart- en zonnevlecht chakra en helpt mensen toe te laten in je hart. 

Topaas vervangt negativiteit door liefde, vreugde en succes. Hij bevordert individualiteit, creativiteit en geeft vertrouwen in je beslissingen. Deze steen laat je acties en de onderlinge relatie tussen zaken begrijpen. Hij bevordert de expressie van ideeën en wekt vertrouwen in het universum, ongeacht de uitkomst. De aantrekkende energie van Topaas dient als een katalysator voor manifestatie. 

Goud Topaas maakt sereen en versterkt helderziendheid en intuïtie. Hij herlaadt het spirituele en fysieke lichaam, helpt je af te stemmen op de hoogste krachten in het universum en herinnert je aan je goddelijke oorsprong. Topaas kan ook worden gebruikt om gezondheid te manifesteren en stoornissen in het lichaam te corrigeren.

Wist je dat...
...Goudtopaas ook wel 'Imperial Topaas' wordt genoemd, wat 'keizerlijk topaas' betekend?

Chakra
Heiligbeen Chakra & Zonnevlecht Chakra

Sterrenbeeld
Tweelingen & Boogschutter

Rode Granaat

Passie, Toewijding & Vastberadenheid

Granaat is een krachtige stimulerende en regenererende steen. Hij revitaliseert, zuivert en balanceert energie en brengt sereniteit en passie. Granaat inspireert liefde, toewijding en vermindert emotionele disharmonie.

Hij helpt bij crisis en trauma in situaties waarin er geen uitweg lijkt te zijn. Granaat activeert en versterkt het overlevingsinstinct. Hij geeft je moed, hoop en helpt je om de positieve kant van moeilijke situaties te zien door te erkennen dat alle dingen uiteindelijk ten goede werken.

Granaat verscherpt je beeld van jezelf en andere mensen. Hij neemt remmingen en taboes weg die door anderen zijn vastgelegd. Deze steen stimuleert zelfvertrouwen, het eren van jezelf en helpt ​​je grenzen te stellen aan anderen. Gebruik het wanneer je je zaak wilt aangeven en je ruimte wil innemen. 

Granaat houdt je gefocust op je creatieve kracht en is goed voor manifesteren. Deze steen is verbonden met je vitale levenskracht en helpt om je libido en liefdesleven te verbeteren. Hij draagt ​​de energie van passie, vastberadenheid en helpt je om je doelen te bereiken. Granaat lost ingesleten gedragspatronen, zelfsabotage en verouderde ideeën op die je niet langer dienen. Granaat is een ontwakende steen die verlichting inspireert en kundalini-energie activeert. Vanwege zijn ​​sterke lading is het verstandig deze steen te vermijden wanneer je geïrriteerd of boos bent. 

Rode Granaat geeft vitaliteit, stabiliteit, creativiteit en charisma. Deze steen verbindt de aardingscapaciteiten van het basischakra met de wijsheid van het kruinchakra. Rode Granaat brengt een overweldigende positieve energie van geluk, een goed humeur en levenslust. Hij helpt je volledig te genieten van je spirituele pad, lost oude negatieve emoties op en is goed voor het helen van je innerlijke kind op een zachte en speelse manier.

Wist je dat...
…Granaat één van de hardste edelstenen is? 

Chakra
Wortelchakra

Sterrenbeeld
Ram, Leeuw, Steenbok & Schorpioen

Hessoniet Granaat

Manifestatie, Helderheid & Emotionele Heling

Hessoniet Granaat brengt de energie van voorspoed, overvloed, vreugde, creativiteit, zelfvertrouwen, instinct, mentale genezing, ontspanning en helder zicht. Hij helpt je je emotionele, mentale en spirituele lasten los te laten. Hessoniet gaat voorbij weerstand en het onbewuste en lost nutteloze ingesleten gedragspatronen, blokkades, remmingen en taboes op.

Hessoniet Granaat stimuleert alle aspecten van je creatieve vermogens en energie. Hij helpt om passie en seksuele energie te laten stromen. Hij reinigt de chakra’s, geeft kracht en vergroot de stroom van vernieuwende levensenergie in het lichaam. 

Granaat helpt je om uit een hectische periode te komen en je leven te veranderen. Hij helpt verwarring en fobieën te overwinnen, intens verdriet en oncontroleerbare driftbuien te verwerken en geeft hoop en moed. Hij geeft zelfvertrouwen zodat je je makkelijk kunt uiten en uitdrukken. 

Deze Granaat geeft concentratie en helpt je om actie te ondernemen die is afgestemd op je dromen en doelstellingen. Hij geeft je moed, kracht en de juiste gemoedstoestand om uitdagingen aan te gaan en nieuwe kansen te grijpen. Hij helpt je om met wijsheid en vertrouwen beslissingen te nemen. Hij vergroot je mensenkennis en maakt dienstbaar.

Granaat versterkt de intuïtie, stimuleert een verruimd bewustzijn en staat bekend om zijn beschermende werking voor negatieve energie. Hij begeleid je bij het vinden van het pad naar je goddelijkheid en spiritualiteit door je te bevrijden van je materialistische verlangens en beperkingen.

Wist je dat...
...Hessoniet Granaat ook wel 'Perzik Granaat' wordt genoemd vanwege zijn licht-oranje kleur

Chakra
Wortelchakra & Heiligbeen Chakra

Sterrenbeeld
Ram, Leeuw, Steenbok & Schorpioen

Specartine Granaat

Creativiteit, Wilskracht & Manifestatie

Spessartine Granaat staat bekend als de granaat van de zon en is een van de minder bekende en zeldzame soorten van Granaat. 

Deze krachtige steen van creativiteit, seksualiteit en aantrekkingskracht versterkt de kracht van manifestatie, vergroot vruchtbaarheid en onze eigen persoonlijke (wils)kracht. 

Spessartine Granaat moedigt ons aan om acties te ondernemen in de richting van onze dromen, visies en doelen. Hij vermindert faalangst en geeft vertrouwen om nieuwe wegen in te slaan en je leven te veranderen.

Deze steen moedigt aan om impulsiever, spontaner en intuïtiever te zijn. Hij verbetert analytische processen en versterkt de rationele geest. 

Zijn energieke warmte versterkt het hart en geeft de bereidheid om anderen te helpen. Door het zuiveren van het auraveld lost hij blokkades op die manifestatie in de weg zitten.

Wist je dat...
...Spessartine Granaat ook wel 'Mandarijn Granaat' wordt genoemd vanwege zijn oranje kleur

Chakra
Heiligbeen Chakra 

Sterrenbeeld
Ram, Leeuw, Steenbok & Schorpioen

Hackmaniet

Kalmte, Hoger Bewustzijn & Logica

Deze Hackmaniet is een zwavelrijke variant van Sodaliet uit Afghanistan, die onder invloed van licht van kleur verandert. Zijn energie is lieflijk, dapper, zeker, en bevordert balans, plezier, tevredenheid en rust. Hij heeft een zeer fijne vibratie terwijl hij met de aarde verbonden blijft. Hij bied toegang tot de hogere geest en verbindt deze met het fysieke. Hij verenigt intuïtie met logica.

Vanwege de diepe rust, kalmte en vrede die Hackmaniet brengt, geeft hij verlichting bij psychotische problemen, angsten, verslavingen, fobieën en schuldgevoelens. Hij helpt je situaties waarin je je bevindt te begrijpen, je schaduwkanten te accepteren en helpt bij het loslaten van angsten die je ervan weerhouden om vooruit te gaan. 

Deze steen helpt je trouw te blijven aan jezelf en je overtuigingen, en tegelijk open te staan voor nieuwe inzichten en mogelijkheden. Hij vergroot je waarnemingsvermogen en is hierdoor goed bij bemiddeling en bij het oplossen van problemen. Hij helpt je kalm te blijven en onrust te herstellen waardoor je makkelijker activiteiten en taken af kunt maken.

Hackmaniet helpt bij het verbreken van emotionele en astrale banden van vorige levens en andere verfijnde energetische lagen. Hij maakt diepe meditatie gemakkelijker en verwijdert elektromagnetische vervuiling.

Wist je dat...
…Hackmaniet door zonlicht wat lichter van kleur wordt en in de afwezigheid van licht weer terug veranderd in zijn paarse kleur?

Chakra
Hartchakra & Kruinchakra 

Sterrenbeeld
Boogschutter

Herkimer Diamant

Helderheid, Goddelijke Essentie & Spirituele belichaming

Herkimer Diamant heeft een enorme lichtkracht en is een krachtige healer. 

Deze dubbeleinder van bergkristal is bijna 500 miljoen jaar oud. Door deze vorm zendt hij zowel energie uit als dat hij energie ontvangt. Herkimers zijn verbonden met het helder witte licht van de Goddelijke Essentie.

Deze kristallen geven energie, bevorderen creativiteit, reinigen je aura en maken deze glashelder. 

Herkimer Diamant stimuleert helderziendheid en helpt je in een constante verbinding te zijn met hogere spirituele werelden. 

Dit bevrijdende kristal van transformatie maakt je zielsmissie zichtbaar. Hij verhoogt je trilling en helpt je om deze spirituele energieën in je lichaam te aarden.

Chakra
Derde Oog Chakra & Kruin Chakra

Sterrenbeeld
Onbekend

Jade

Creativiteit, Vrouwelijke energie & Daadkracht

Jade is de edelsteen van geluk. Uit oude wijsheid blijkt Jade te helpen om jouw doel in dit leven te vinden. Deze steen leert je luisteren naar je lichaam en geest. Jade heeft een positieve energie en schermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Op mentaal niveau maakt deze steen creatief en daadkrachtig.

Wist je dat....
..Jade ook een nuttige edelsteen is om te dragen bij liefdesverdriet of rouwverwerking?

Chakra
Hartchakra

Sterrenbeeld
Weegschaal & Vissen

Kyaniet

Intuïtie, Communicatie & Hoger bewustzijn

Blauwe Kyaniet stimuleert zelfbewustzijn, intuïtie, paranormale vermogens en helpt verbinden met gidsen. Hij helpt bij het doorbreken van blokkades die je in dezelfde eindeloze innerlijke dialoog houden en helpt om nieuwe wegen van energiestroom te creëren die onmiddellijke verschuivingen in je perceptie teweeg te brengen.

Kyaniet opent het keelchakra en helpt je de waarheid te spreken. Hij stimuleert zelfexpressie en communicatie door angsten en blokkades te doorbreken. 

Deze steen helpt met communicatie tussen disharmonische mensen. Hij heeft een kalmerend effect op emoties en je innerlijke wereld. Hij stimuleert een aangenaam, vredig karakter en verlost je van verwarring, illusie, woede, frustraties en stress.

Kyaniet stimuleert waar nodig logisch, rationeel denken en spontane actie. Dit is een goede steen bij het studeren of het vinden van een oplossing voor een probleem. Hij helpt je ideeën om te zetten in realiteit en maakt vastberaden.

Kyaniet brengt balans en lijnt de chakra's en subtiele energie lichamen uit. Hij stimuleert het derde oog, paranormale vermogens en bevordert de communicatie met hogere wezens. Het is een goede zender van energie en vergemakkelijkt telepathie en de overdracht van energie van persoon op persoon. Kyaniet helpt je verbinding te maken met je spirituele gidsen en het auraveld te beschermen tegen binnendringen. Hij aardt spirituele energie en stimuleert spirituele integriteit en rijping. Hij brengt je spirituele wezen op één lijn met hogere lagen van bewustzijn en verbetert je vermogen om informatie op alle niveaus te ontvangen en door te geven.

Wist je dat...
...Kyaniet vernoemd is naar het Griekse woord ‘Kyanos’ wat blauw betekent?

Chakra
Keelchakra & Derde Oog Chakra

Sterrenbeeld
Tweelingen, Weegschaal, Boogschutter & Steenbok

Lapis Lazuli

Wijsheid, Kalmte & Zelfexpressie

Lapis Lazuli helpt je om je gevoelens en emoties te kunnen uiten. Hij brengt diepe rust en innerlijke vrede in tijden van stress. ​Lapis Lazuli helpt je om regie over je leven te nemen. Hij onthult innerlijke waarheid, stimuleert zelfbewustzijn en zelfexpressie zonder terughoudendheid of compromissen.

Lapis Lazuli brengt eerlijkheid, mededogen en harmoniseert conflicten. Hij kalmeert gevoelens van frustratie en opwinding en helpt woede te overwinnen. Hij helpt je om te gaan met emotionele onrust die het gevolg is van mishandeling, martelaarschap, wreedheid en lijden. Zijn kalmerende energie helpt bij innerlijk kind werk en verslavingen.

Hij helpt je om verantwoordelijkheid over jezelf te nemen in plaats van anderen de schuld te geven.

Lapis Lazuli brengt objectiviteit, helderheid en stimuleert creatief denken. Hij helpt je de waarheid onder ogen te zien en deze te accepteren. Hij verbetert het intellectuele vermogen, concentratie en focus en helpt je af te stemmen op hogere kennis.

Deze steen is gunstig voor de integratie van complexe onderwerpen, audities en sollicitatiegesprekken.

Lapis Lazuli is een steen van zelfkennis en reflectie en is zeer nuttig bij mensen die zeer intelligent zijn of (kenmerken van) autisme hebben. Hij stelt je in staat om onbewuste gewoonten, patronen, motivaties en overtuigingen waar te nemen die spirituele vooruitgang belemmeren en geeft een helder positief perspectief op het leven. Hij helpt je je gaven en capaciteiten te identificeren, evenals je beperkingen en groeimogelijkheden.

Lapis Lazuli brengt het keelchakra in balans en leert je de kracht van het gesproken woord. Hij blokkeert psychische aanvallen, stimuleert verlichting en versterkt spirituele en persoonlijke kracht. Lapis Lazuli opent je intuïtieve en paranormale zintuigen en verbetert je vermogen om visuele begeleiding of informatie te ontvangen, ook in dromen.

Wist je dat...
... in de middeleeuwen Lapis Lazuli vroeger werd vermalen om het pigment te gebruiken voor blauwe verf?

Chakra
Keelchakra & Derde Oog chakra

Sterrenbeeld
Maagd & Boogschutter

Larimar

Helderheid, Harmonie & Zachte Vreugdevolle Liefde

Larimar brengt de energie van zuiverheid, vrede en liefde en werkt krachtig op het hart en de hogere chakra’s. Ze brengt evenwicht in je emoties, helpt deze te uiten en stimuleert liefdevolle en heldere communicatie. Larimar herstelt de goddelijke verbinding tussen denken en voelen en helpt je te vertrouwen in je aangeboren kracht. Ze maakt je vreugdevol, levendig en goed gehumeurd. Deze steen brengt innerlijke rust en helpt je kalm en ontspannen te blijven tijdens grote veranderingen in je leven. Ze helpt oordeel los te laten en bestrijdt en verzacht pijn, depressie, verlies, angst, stress, woede, zelftwijfel, fobieën en paniekaanvallen. 

Larimar opent het keelchakra en brengt duidelijkheid, een open geest, eenvoud, yin-energie en zekerheid. Deze steen maakt constructief denken makkelijker, stimuleert creativiteit en helpt je met de stroom mee te gaan. Ze helpt je te verbinden met je vrouwelijke, intuïtieve en ontvankelijke aard en helpt vrouwen te verbinden met hun Goddelijke Vrouwelijke natuur. Larimar leert de waarde van zelfzorg en zelfrespect. Ze helpt je jezelf te zien en jezelf te bevrijden van ongezonde innerlijke banden met anderen of principes. ​De bekrachtigende energie van Larimar heft zelfopgelegde blokkades, beperkingen en zelfsabotage op. Ze verzacht een gewond hart en helpt je om de juiste controle over je leven te krijgen. 

Larimar laat je moeiteloos een diepe meditatieve staat bereiken. Ze verhoogt het bewustzijn, brengt innerlijke vrijheid en harmoniseert lichaam en ziel. Ze helpt je thuis te komen in jezelf en je zo ook thuis op aarde te voelen. Larimar stimuleert telepathische communicatie, wedergeboorte, contact met engelen en communicatie met andere rijken. Ze begeleidt je ziel naar je ware levenspad en helpt je je hogere aspecten in je lichaam te gronden zodat je vanuit je hogere zijnsaspect kunt gaan leven.

Wist je dat...
…Larimar zeldzamer is dan diamant? Deze edelsteen wordt namelijk maar op één plek op aarde gevonden, in de buurt van het dorpje ‘Chupaderos’ in de Dominicaanse Republiek.

Chakra
Zonnevlecht chakra

Sterrenbeeld
Ram, Leeuw, Schorpioen, Boogschutter & Vissen

Maansteen

Intuïtie, Emotioneel Evenwicht & Vrouwelijkheid

Maansteen is de steen van een nieuw begin. Ze is sterk verbonden met de maan en herinnert ons dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering. Deze steen maakt het onbewuste bewust, bevordert intuïtie en empathie en brengt het hormonale systeem in evenwicht.

Maansteen draagt de energie van ontvankelijke, passieve, vrouwelijke energie.

Ze brengt het mannelijke en vrouwelijke in evenwicht. Deze steen helpt mannen en vrouwen in contact te komen met hun vrouwelijke kant. 

Maansteen kalmeert emotionele instabiliteit, emotionele triggers, stress en overdreven reacties op situaties. Ze helpt je je emoties te ordenen en een hoger perspectief te krijgen op hun betekenis en doel. Ze helpt om frustratie los te laten, objectief te blijven, vergroot je geduld en stimuleert gepaste actie.

Maansteen stimuleert reflectie en zelfobservatie voor zelfverbetering en spirituele groei. Ze leert je je acties en reacties op anderen te zien zonder oordeel. Deze steen reinigt negatieve energie uit je aura en chakra's. Ze is verbonden met de pijnappelklier en versterkt paranormale vermogens.

Wist je dat...
...de oude Grieken en Romeinen planten en bomen versierden met maansteen voor een betere oogst

Chakra
Heiligbeen chakra & Derde Oog Chakra

Sterrenbeeld
Kreeft, Steenbok & Vissen

Maw Sit Sit

Innerlijke beschouwing, Meditatief & Optimisme

Maw Sit Sit is dé edelsteen van innerlijke beschouwing. Het is de ideale steen om te gebruiken bij meditaties. Maw Sit Sit laat je opnieuw de schoonheid van de wereld inzien en blijkt ook nuttig te zijn bij moeilijkere fases in het leven. De Aziaten beschreven Maw Sit Sit als ‘een adem vol frisse lucht die je na een drukke dag weer fris laat voelen’.

Wist je dat...
...Maw Sit Sit pas in 1963 ontdekt is in Birma (Myanmar)? De edelsteen is vernoemd naar het dorpje gelegen aan de voet van de Himalaya waar al duizenden jaren religieus en helingsbewustzijn heerst.

Chakra
Hartchakra, Derde Oog Chakra & Kruinchakra

Sterrenbeeld
Vissen

Mosopaal

Gevoel, Verwerking & Natuur

Mosopaal
is dé edelsteen van het gevoel. Uit oude wijsheid blijkt deze steen namelijk te helpen om minder uit je hoofd, en meer uit je hart te leven. Het is een emotionele steen die steun geeft bij een scheiding, overlijden of intens verdriet.

Op spiritueel niveau heeft deze steen een diepe connectie met de natuur, zo helpt de steen bij gevoeligheid voor het weer en milieu.

Mosopaal waait als een frisse wind door je bewustzijn, patronen en helpt om spontaner en minder zwaar in het leven te staan. De boodschap van deze steen is om te leven uit gevoel en harmonie. Ook wordt deze groene steen geassocieerd met de liefde, en ondersteunt het bij versterken van seksualiteit en relaties.

Wist je dat...
…deze Mosopaal is gevonden in Brazilië?

Chakra
Hartchakra

Sterrenbeeld
Kreeft, Schorpioen, Boogschutter & Vissen

Opaalkwarts

Wijsheid, Intuïtie & Vreugde

Vuuropaal is de edelsteen van wijsheid en intuïtie. De boodschap van Vuuropaal is om voelen dat we uit lichaam, geest en ziel bestaan. Vuuropaal helpt om deze drie bewustzijnsvormen te balanceren zodat elke vorm van 'zijn' tot zijn recht komt.

Op emotioneel niveau ondersteunt Vuuropaal bij verdriet en het beleven van emoties. Vooral serieuze mensen hebben veel baat bij deze steen. Vuuropaal maakt namelijk losser en vrolijker.

Wist je dat...
...de oude Grieken geloofden datVuuropaalhielp bij helderziendheid?

Chakra
Hartchakra & Kruinchakra

Sterrenbeeld
Boogschutter, Kreeft, Waterman, Vissen, Ram & Schorpioen

Peridoot

Verwerking, Rust & Gevoel

Peridoot is een krachtige emotionele reiniger en beschermt de aura. Hij helpt met het neutraliseren en zuiveren van vervuiling op alle lagen en geeft verlichting bij jaloezie, wrok en stress. 

Peridoot maakt je rustig, zodat je makkelijker in contact komt met je innerlijke wereld. Hij helpt je om over je emoties te praten en helpt om verantwoordelijkheid over je eigen leven te nemen.

Hij brengt je in contact met je gevoel, en nodigt je uit om vanuit je hart te gaan leven, in een nieuw bewustzijn. Peridoot versterkt het contact met gidsen en spirituele gaven. Hij helpt met het communiceren van je waarheid, in afstemming met je hart en het hogere bewustzijn.

Wist je dat...
...Peridoot één van de weinige edelstenen is die heel diep in de aarde ontstaat? Hoe dieper de steen in de aarde groeit hoe transparanter en rijker de kleur van Peridoot is.

Chakra
Zonnevlecht Chakra & Hartchakra

Sterrenbeeld
Maagd, Leeuw, Schorpioen & Boogschutter

Regenboog Maansteen

Intuïtie, Spirituele Bescherming & Vrouwelijkheid

Regenboog Maansteen is de steen van een nieuw begin. Ze is sterk verbonden met de maan en herinnert ons dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering. Deze steen maakt het onbewuste bewust, bevordert intuïtie en empathie en brengt het hormonale systeem in evenwicht. 

Naast de algemene eigenschappen van Maansteen werkt Regenboog Maansteen vooral op spiritueel vlak. Regenboog Maansteen is verbonden met de energieën van de Godin en versterkt je vrouwelijke aspecten en communicatie met energieën en geesten van de natuur, van planten wezens tot galactisch bewustzijn.

Regenboog Maansteen helpt bij het opruimen van de psychische zintuigen en de geest en brengt vreugde in je energieveld. Het is een positieve beschermingssteen die negatieve energie afbuigt voordat ze je energieveld binnenkomen. Dit geeft psychische bescherming en helpt met het behouden van helderheid terwijl je op intuïtief niveau werkt. Regenboogmaansteen helpt ook met het opruimen van het emotionele lichaam en verlicht emotioneel trauma.

Deze Maansteen activeert en lijnt alle chakra's uit, terwijl je geaard en gecentreerd blijft. Deze steen is een aanrader voor wie bijna dagelijkse stress ervaart of voor wie oude emotionele wonden of verdriet bij zich draagt. Regenboog Maansteen bevordert gezond optimisme, waardoor je obstakels, donkere tijden en moeilijke verbindingen kunt overwinnen.

Wist je dat...
...Regenboog Maansteen eigenlijk een Labradoriet is? Deze witte edelsteen met regenboog-kleurige weerspiegeling is zo populair geworden dat het een eigen naam heeft gekregen.

Chakra
Heiligbeen chakra

Sterrenbeeld
Kreeft, Weegschaal, Steenbok & Vissen

Rhodochrosiet

Liefde, Troost, Zachtheid

Rhodochrosiet is de edelsteen voor vrijgevige liefde, mededogen, zelf-expressie en emotionele heling. Hij verzacht het hart, geeft eigenwaarde en vermindert stress en irrationele angsten. 

Rhodochrosiet heeft een troostende, veilige energie die ingezet kan worden bij trauma en brengt zachtheid en ondersteuning bij pijnlijke ervaringen. Ook helpt hij bij het accepteren van je gevoelens na/tijdens shock en deze expressie te geven zonder dicht te klappen.

Bij depressieve stemmingen brengt hij verlichting en positieve energie.Hij helpt met leren van je pijnlijke ervaringen en de lessen hiervan in te zien. Rhodochrosiet brengt je bij jezelf en helpt met het integreren van nieuwe informatie.

Wist je dat...
...de indianen vroeger Rhodochrosiet als amulet droegen om de juiste partner en ware liefde aan te trekken?

Chakra
Hartchakra

Sterrenbeeld
Leeuw & Schorpioen

Rode Jaspis

Vastberadenheid, Moed & Levenskracht

Rode Jaspis werkt op het basischakra en is een steen van vastberadenheid, uithoudingsvermogen en levenskracht. Hij re-activeert je passie voor het leven, stimuleert energiestroom, seksueel genot en geeft nieuwe energie. 

Jaspis geeft moed, wilskracht en ondersteunt tijdens conflicten en stimuleert oprechtheid en eerlijkheid naar jezelf en anderen. Zijn “oorlog” achtige energie stimuleert het vermogen om jezelf en anderen te beschermen en je doelen te bereiken. Jaspis geeft moed om onaangename taken aan te pakken.

Deze steen stimuleert verbeelding en ideeën en helpt deze om te zetten in actie. Hij geeft focus, mentaal uithoudingsvermogen en helpt je om je doelen met vastberadenheid na te streven en te bereiken. Hij bevordert organisatorische vaardigheden en helpt om snel en vooruit te denken.

Jaspis brengt je chakra’s en aura in balans en aardt energieën in het lichaam. Hij reinigt en absorbeert negatieve energie en balanceert yin en yang elementen. Hij verenigt alle aspecten van je leven, waardoor je heel wordt in jezelf.

Wist je dat...
…in de middeleeuwen was deze edelsteen echt een ‘mannensteen’. In deze periode werd Rode Jaspis verwerkt in wapens zodat het de kracht en moed van de eigenaar zou versterken.

Chakra
Wortelchakra

Sterrenbeeld
Ram, Schorpioen, Steenbok, Maagd & Kreeft

Saffier

Kennis, Wijsheid & Sereniteit

Saffier staat bekend als de steen van wijsheid en wijs leiderschap. Hij brengt gemoedsrust, harmonie en sereniteit, en herstelt fysiek, mentaal en spiritueel evenwicht. Deze kalmerende steen helpt om emoties in balans te brengen en je gevoelens beter te begrijpen.

Hij vergroot je innerlijke kracht, zelfinzicht, zelfvertrouwen en verbetert eigenwaarde. Saffier helpt bij woede, frustratie, depressies, spirituele verwarring, psychische aandoeningen en waanideeën. Hij versterkt de eigen mening, communicatie, inzicht, intuïtie, inspiratie en bevordert zelfexpressie. 

Saffier scherpt het mentale vermogen aan en helpt met doelgerichte focus. Hij vermindert verwarring en geeft duidelijkheid en begrip. Hij helpt je te concentreren op de taak die voor je ligt, geeft oog voor detail en brengt orde.

Hij helpt je met het loslaten van onnodige gedachten, stimuleert nuchterheid en het vermogen om te bekritiseren. Saffier stimuleert je om kritisch naar je eigen leven te kijken en alles los te laten wat je niet meer dient. Doordat je bedoelingen duidelijk worden, zullen zowel ideeën als gedachten snel worden gerealiseerd.

Deze steen stimuleert de hypofyse (derde oog), schildklier (keelchakra) en het auraveld en reinigt deze. Hij stimuleert stilte, contemplatie, begrip en het verlangen naar kennis, wijsheid en waarheid. Saffier ruimt vervormingen op en brengt spirituele kennis. Hij stimuleert je paranormale vermogens en helpt je af te stemmen op jezelf, je gidsen en hogere rijken. Saffier geeft rechtlijnigheid en het vermogen om spirituele energieën naar een enkel doel te richten.

Wist je dat...
…Saffier de nationale steen is van Griekenland?

Chakra
Hartchakra, Keelchakra & Derde Oog Chakra

Sterrenbeeld
Stier, Maagd, Vissen, Weegschaal

Smaragd

Evenwicht, Herstel & Levensvreugde

Smaragd is een groene Beryl soort die werkt op het hartchakra. Hij herstelt fysiek, emotioneel en geestelijk evenwicht. Beryl werkt balancerend op het zenuwstelsel bij nervositeit en emotionele uitbarstingen veroorzaakt door overmatige stress.

Hij vergroot moed, kalmeert de geest en helpt je om niet overmand te worden door angst. Hij haalt afleiding weg, vermindert overstimulatie en de noodzaak om dingen te veel te analyseren.

Beryl geeft levenslust bij vermoeidheid en stimuleert een positieve kijk op de wereld. Hij helpt je om ongewenste emotionele bagage af te werpen. In relaties versterkt Beryl vriendschap, liefde en eenheid en houdt je mentaal jong.

Beryl stimuleert gevoelens van veiligheid, zelfvertrouwen, geduld en maakt vastberaden. Deze centrerende steen helpt je om doelgericht en effectief te zijn, maar tegelijkertijd veelzijdig, vooruitziend en vol vreugde. Hij begeleid je bij de volgende stap in je levenspad en helpt je potentieel te realiseren. Beryl geeft geestelijke helderheid, versterkt het geheugen, inspireert tot innerlijke kennis en verbreedt de visie.

Deze steen van wijsheid bevordert waarheid en onderscheidingsvermogen en helpt je vloeiend en welluidend te spreken. 

Smaragd helpt met het overwinnen van tegenslagen en helpt je om intens te genieten van het leven. Hij brengt evenwicht, openheid, herstel en regeneratie. Ook stimuleert hij spirituele groei, helderziendheid, gevoel voor schoonheid, harmonie en rechtvaardigheid.

Wist je dat...
...de naam van deze edelsteen is afgeleid van het Latijnse woord 'smaragdus', wat 'groene steen' betekend?

Chakra
Hartchakra & Derde Oog Chakra

Sterrenbeeld
Kreeft, Maagd & Waterman

Spinel

Energie Vernieuwing, Genot & Overwinning

Spinel is een steen voor energie vernieuwing, nieuwe hoop en het overwinnen van moeilijke omstandigheden. Hij vermindert vermoeidheid en vult uitgeputte energieën aan op alle niveaus. Deze steen helpt je naar een lagere versnelling te schakelen, jezelf te centreren, je weerstand en zorgen los te laten en brengt de hersenen en het zenuwstelsel tot rust. 

Rode Spinel deblokkeert de basischakra en zorgt voor een sterke verbinding tussen het basis- en hartchakra, waardoor vitale energie in het fysieke lichaam wordt gezogen. Rode Spinel is een rustgevende genezer voor angst, woede, stress, paniek, depressie en de emotionele behoefte aan overmatige controle. Rode Spinel helpt je om anderen te laten helpen. Hij stimuleert een liefdevolle, attente en gevende houding ten opzichte van een partner en helpt je buitensporige seksuele energie om te zetten in liefde. 

Spinel helpt je de schoonheid van het leven en de wereld te waarderen. Hij helpt je meer tijd te nemen om te genieten van de ware overvloed van het leven, in plaats van de illusie van financiële zekerheid na te jagen. Spinel verlicht de last van negatieve denkpatronen, versterkt de positieve aspecten van je persoonlijkheid en helpt bij het bereiken en accepteren van succes met nederigheid.

Spinel stimuleert inspiratie, out-of-the-box te denken en nieuwe ideeën. Hij helpt je bij het ontwikkelen van een nieuw en fris zelfbeeld, door negatieve overtuigingen over jezelf los te laten. Spinel inspireert je om uitdagingen aan te gaan en alles te doen wat nodig is om je zielsverlangen waar te maken. Het is een uitstekende beschermer en etherische reiniger, die negatieve energieën uit het auraveld verdrijft. Hij helpt kundalini-energie langs de ruggengraat omhoog bewegen, brengt Ch'i-energie in balans en verwijdert blokkades in de energiestroom.

Wist je dat...
...vroeger Spinel vaak werd gezien als Robijn? Pas in de 18e eeuw lukte het de Franse mineraloog om onderscheid te maken tussen de grondstofsamenstellingen van deze twee edelstenen. 

Chakra
Wortelchakra

Sterrenbeeld
Ram, Schorpioen & Boogschutter

Sodaliet

Intuïtie, Logica & Zelfvertrouwen

Sodaliet wordt ook wel de ‘Steen van de Denker’ genoemd. Hij stimuleert eerlijkheid, waarheid, intuïtie, innerlijke wijsheid en creativiteit.

Op geestelijk vlak brengt hij orde er rust, stimuleert hij rationeel denken, objectiviteit, en het juist verwoorden van gevoelens. Sodaliet verenigt logica met intuïtie en haalt informatie uit de hogere geest naar het fysieke lichaam.

Sodaliet is een goede beschermsteen voor degene die moedig durft te leven. Hij vergroot je zelfrespect, zelfacceptatie en zelfvertrouwen. Deze steen zorgt voor harmonie en solidariteit en het streven naar een doel in een groep mensen.

Sodaliet geeft kracht en troost en helpt je om door te gaan na een moeilijke situatie. Hij brengt emotioneel evenwicht, kalmeert paniekaanvallen en verdrijft oude angsten, fobieën en schuldgevoelens. Hij helpt je te bevrijden van controlemechanismen en oude geestelijke conditioneringen.

Wist je dat...
...eeuwen geleden veel Romeinse beeldhouwers, zangers en schilders Sodaliet droegen? De oude Grieken geloofden er namelijk in dat de edelsteen de artistieke talenten zou bevorderen.

Chakra
Keelchakra & Derde Oog chakra

Sterrenbeeld
Maagd & Boogschutter

Tijgeroog

Optimisme, Emotionele Stabiliteit & Wilskracht

Tijgeroog brengt de warme energie van de zon en de stabiele energie van de aarde samen. Hij brengt helder bewustzijn en integreert het spirituele met het fysieke. Hij leert balans tussen dualiteit en geeft inzicht in de onderliggende eenheid.

Tijgeroog inspireert tot creativiteit en het benutten van je talenten en capaciteiten. Hij helpt om deze de wereld in te brengen en geeft je de wilskracht, focus, en stabiliteit om dit te behouden. Deze optimistische steen helpt je om je doel te vinden en stimuleert hoop en vertrouwen in de toekomst.

Deze praktische en evenwichtige steen bevordert harmonie tussen mensen met verschillende gezichtspunten en overtuigingen, en helpt een gemeenschappelijke basis te vinden. Intern helpt hij bij het genezen van zelfkritiek, interne gevechten, vooral die veroorzaakt door jaloezie, eigenzinnigheid en trots. 

Tijgeroog brengt innerlijke visie en geeft een beter begrip van de oorzaak en het gevolg van elke situatie. Hij laat informatie samenkomen tot een samenhangend geheel. Hij leert integriteit, het juiste gebruik van macht, en beschermt door het doorzien van negatieve bedoelingen van anderen.

Tijgeroog leert om beslissingen te nemen op basis van reden, waardoor hij ondersteunend werkt bij verandering in alle aspecten van je leven. Hij is zeer ondersteunend bij verslavingen en vergroot de persoonlijke wil om positieve verandering teweeg te brengen.

Op spiritueel vlak versterkt Tijgeroog de hogere wil en helderheid van intentie om het goddelijke te weerspiegelen in elke actie die in de wereld wordt ondernomen.

Wist je dat...
...vroeger de Tijgeroog even duur was een diamant? De prijs daalde enorm toen er grote hoeveelheden werden gevonden.

Chakra
Wortelchakra & Zonnevlechtchakra

Sterrenbeeld
Tweelingen & Leeuw

Blauwe Toermalijn

Hoger bewustzijn, Kalmte & Zuivere communicatie

Blauwe Toermalijn is een kalmerende steen die verbonden met het hogere spirituele bewustzijn. Hij is sterk verbonden met het keelchakra en bevordert zelfexpressie en eerlijke en open communicatie. Hij helpt met toewijding aan het behalen van je doelen en werkt beschermend.

Deze rustgevende steen helpt om pijn en onverwerkte emoties uit de jeugd of vorige levens naar de oppervlakte brengen, te verwerken en helpt je de reden van trauma en onbalans te begrijpen. Hij stimuleert het loslaten van gevoelens, gedragspatronen en verbindingen met mensen die niet goed voor je zijn. 

Blauwe Toermalijn bevordert intuïtie en geeft inzicht in de reden voor fysieke onbalans. Bij overactief denken kalmeert hij de geest zodat je bewustzijn zich verder kan ontwikkelen. Hij brengt de geest in lijn met goddelijke energie. 

Op spiritueel vlak vergemakkelijkt Blauwe Toermalijn diepe meditatie, communicatie met hogere wezens en een Zen-achtige staat van verlichte leegte. Hij helpt je gehechtheid aan resultaten en het verleden los te laten. Psychische indrukken die je tijdens meditatie ontvangt zal je makkelijker kunnen verwerken en deze verbaal met anderen kunnen delen.

Wist je dat...
...Toermalijn pas bekend werd in Europa toen Nederlandse zeelui de steen meenamen vanuit Sri Lanka?

Chakra
Keelchakra & Derde Oog Chakra

Sterrenbeeld
Vissen & Weegschaal

Bruine Toermalijn

Aarding, (Zelf)acceptatie & Kracht

Bruine Toermalijn is verbonden met de aarde en haar energieveld en kan je helpen hier een sterke verbinding mee te maken.

Hij helpt ​​emotionele kracht en zelfacceptatie te vinden en initieert diepe genezing voor degenen die emotionele trauma's hebben meegemaakt. Zijn zachte genezende energie verlicht aspecten van jezelf die zijn ontkend, of ervaringen uit het verleden die te pijnlijk leken om te onthouden. Hij geeft aarding en rust bij overweldiging, angst en paniek en geeft hernieuwde kracht.

Bruine Toermalijn helpt degenen die zich niet geliefd of onvergeeflijk voelen compassie en acceptatie voor het totale zelf te vinden. Hij helpt negatieve gewoonten en patronen te veranderen, zoals het overwinnen van verslaving en zelfmisbruik, en stimuleert een levendige gezondheidstoestand. 

Deze steen stelt je in staat om je spirituele pad in concrete termen te zien, zodat je de stappen kunt plannen die nodig zijn om je leven af ​​te stemmen op je spirituele doel. Hij leert je je hoogste zelf in je dagelijkse realiteit te manifesteren.

Fysiek is Bruine Toermalijn goed voor bloedzuivering en voor het opruimen en genezen van het lymfestelsel. Hij helpt bij de opname van voedingsstoffen uit voedsel en kan helpen bij het kalmeren van darmaandoeningen.

Wist je dat...
...Bruine Toermalijn goed zou werken tegen lage rugklachten?

Chakra
Wortelchakra

Sterrenbeeld
Vissen, Schorpioen, Ram & Weegschaal

Gele Toermalijn

Mentale Helderheid, Optimisme & Zuivering

Gele Toermalijn zuivert de fysieke, mentale en spirituele aspecten van je wezen. Hij bevordert zelfbewustzijn en introspectie, en helpt daardoor bij spirituele ontwikkeling. 

Gele Toermalijn brengt emoties in evenwicht, mentale helderheid en verlicht ongemak. In tijden van stress, angst en depressie geeft hij energie en gevoelens van rust tijdens de chaos. Hij helpt je om gebeurtenissen in perspectief zien, herinnert je aan de goede dingen in je leven, en leert positiviteit te begrijpen. Hij bevordert wijsheid, vreugde, creativiteit, geluk en optimisme. 

De energieën in deze steen geven je de moed en vastberadenheid die nodig zijn om de controle over je eigen leven te nemen. Hij stimuleert je innerlijke kracht, breekt negatieve energie en zet deze om in inspirerende, opbeurende energie.

Op lichamelijk vlak bevordert hij het immuunsysteem en ontgifting. Hij heeft ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij vermindering van pijn en zwelling.

Wist je dat...
...Toermalijn pas bekend werd in Europa toen Nederlandse zeelui de steen meenamen vanuit Sri Lanka?

Chakra
Zonnevlecht Chakra

Sterrenbeeld
Vissen, Steenbok & Weegschaal

Groene Toermalijn

Overvloed, Hartsverbindingen & Goddelijke Liefde

Groene Toermalijn straalt de energie van de helende kracht van de natuur uit. Ze stemt je af op de energieën van de aarde en Goddelijke Liefde. Haar liefdevolle energie opent je hart en leert je te geven en te ontvangen. Ze stimuleert mededogen, openheid, barmhartigheid, tederheid, geduld en het gevoel ergens bij te horen.

Groene Toermalijn helpt je je houding te verbeteren en nieuwe, loyale, ethische, op het hart gerichte vriendschappen, zakenpartners en relaties aan te trekken. 

Ze leert je dat om dit aan te trekken, je moet leren genieten van je eigen gezelschap. 

Haar verkwikkende en voedende energie brengt emotionele groei en helpt je om expressiever te worden. Ze brengt evenwicht bij angst voor verandering en dwangstoornissen en herinnert je eraan om het goede van het universum door je heen te laten stromen. 

Groene Toermalijn leert je herkennen dat ontvangen niet hetzelfde is als nemen. Ze helpt mensen die bang zijn om te geven, en neemt deze angst voor tekort weg. Deze steen brengt je in contact met de altijd stromende overvloed die voor ons allemaal beschikbaar is. Ze herinnert je ook aan de overvloed aan hulp van het spirituele rijk en natuur

Wist je dat...
...Toermalijn pas bekend werd in Europa toen Nederlandse zeelui de steen meenamen vanuit Sri Lanka?

Chakra
Hartchakra

Sterrenbeeld
Vissen & Weegschaal

Roze Toermalijn

Regeneratie, Onvoorwaardelijke Liefde & de Goddelijke Moeder

Roze Toermalijn bezit een grote liefdeskracht die bijzonder diepgaand kan helen. Deze steen verlicht stress, brengt emotioneel balans en voedt het emotionele lichaam. Ze leert je wat onvoorwaardelijke liefde is en om eerst onvoorwaardelijk van jezelf te houden. Roze Toermalijn helpt je dichter bij je eigen hart te blijven en geeft troost wanneer je emotioneel kwetsbaar bent. Ze bevordert vrede, ontspanning, wijsheid, mededogen en stimuleert ontvankelijkheid voor genezende energieën.

Roze Toermalijn versterkt de energie van geven en laat deze energie versterkt naar je terugkomen als emotionele voeding. Ze verzacht gedachten en mentale energie en maakt deze positief. Deze steen helpt negatieve gedachten ​​te herkennen en deze los te laten. Ze heelt oude pijn en verdriet, en aardt deze, zodat je de inzichten kunt benutten in je dagelijkse leven en groei. 

De verzorgende energie van Roze Toermalijn brengt de energie van de Goddelijke Moeder naar boven. Ze brengt je in een hoger bewustzijn. Op spiritueel vlak activeert Roze Toermalijn je heilige hart, brengt je bewustzijn op één lijn met de engelen en vergemakkelijkt de communicatie met Opgestegen Meesters.

Wist je dat...
...Roze Toermalijn je mannelijke kant versterkt?

Chakra
Wortelchakra, Heiligbeenchakra & Hartchakra

Sterrenbeeld
Vissen, Schorpioen, Ram & Weegschaal

Watermeloen Toermalijn

Vriendelijkheid, Liefde & Emotionele Balans

Met haar roze en groene energie is Watermeloen Toermalijn een krachtige steen voor het hartchakra en het centrum van het zelf. Ze draagt de energie van liefde, mededogen, vriendelijkheid, tolerantie en goedheid. 

Watermeloen Toermalijn helpt je de spirituele energie van de bovenste chakra's (kruin, derde oog en keel) te overbruggen met de lagere chakra's (zonnevlecht, sacraal en basis) door het centrum van je borst (hartchakra) om hemel en aarde in jou samen te brengen. Ze trekt genezing, vriendschap en romantische liefde aan, terwijl ze onze wortels stabiliseert en aardt.

Deze steen draagt de energie van het Goddelijke vanwege haar eigenschappen van onvoorwaardelijke liefde en het leren omarmen van alle aspecten van je menselijke natuur. Ze bevordert emotionele balans en bij drama en hyperactieve kinderen. Ze helpt om de juiste voedsel te eten, voldoende te bewegen en ongezonde gewoonten los te laten. 

Watermeloen Toermalijn vergroot het bewustzijn van gedachten en helpt met nagaan of dit positieve gedachten zijn. Ze zal je helpen om de gedachten en energie los te laten die je verhinderen om je doelen te bereiken. Gebruik deze steen om goede energie aan te trekken en je ware goddelijke natuur te onthullen.

Wist je dat...
...Toermalijn pas bekend werd in Europa toen Nederlandse zeelui de steen meenamen vanuit Sri Lanka?

Sterrenbeeld
Vissen, Schorpioen, Ram & Weegschaal

Tanzaniet

Verlichting, Hogere Communicatie & Gecentreerde Spiritualiteit

Tanzaniet is een vorm van Zoisiet die emotionele, geestelijke en spirituele verlichting brengt. Hij kalmeert een ​​overactieve geest en helpt bij genezingswerk door het hart en de hersenen te synchroniseren. Hij helpt een ​​overactieve schildklier of uitgeputte bijnieren te kalmeren.

Tanzaniet helpt je om je meer medelevend, liefdevol en gecentreerd te voelen. Het geeft je inzicht in je emotionele problemen, maar voorkomt ook dat je er onnodig in blijft hangen. Tanzaniet brengt de energie van geluk en verlichting van zorgen.

Tanzaniet activeert het keel chakra, derde oog en kruinchakra en produceert visioenen, berichten en informatie uit bronnen met een hogere trilling. Het maakt een verbinding tussen het hart en de geest, waardoor je situaties, ervaringen en omstandigheden kunt zien vanuit het perspectief van verlicht mededogen. Tanzaniet is goed voor psychotherapeuten en anderen die emotionele ervaringen intellectueel moeten interpreteren. Het kan empathische mensen helpen bij het interpreteren van alle emotioneel gebaseerde informatie die intuïtief wordt ontvangen. Ook helpt Tanzaniet je wil tot manifestatie te brengen.

Tanzaniet brengt het hart en de geest op één lijn, waardoor een evenwichtige, gecentreerde ervaring van spiritualiteit mogelijk wordt. Voor mensen met een hyperactieve geest die weinig emotionele verbinding voelen met anderen kan Tanzaniet de link zijn om mentale energie door het emotionele lichaam te helpen aarden.

Wist je dat...
…Tanzaniet ook wel Blauwe Zoisiet genoemd wordt?

Chakra
Kruinchakra

Sterrenbeeld
Boogschutter

Tsavoriet

Overvloed, Dankbaarheid & Genezing

Deze Granaat uit Tanzanië is verbonden met de planeet Venus. Tsavoriet is een steen van voorspoed, welvaart en overvloed. Alhoewel deze steen klein is, is hij enorm krachtig. Tsavoriet brengt heling in het basischakra bij blokkades en trauma, en helpt dit chakra te openen, zuiveren en te activeren met een helende, liefdevolle energie. Ook opent en reinigt hij het hart chakra, verbetert vitaliteit en vergroot hij levenslust, naastenliefde en welwillendheid. Hij helpt je om je af te stemmen op je hartsverlangen en deze te volgen. 

Tsavoriet helpt met het overwinnen van schaarste en andere vormen van financiële angst. Hij leert je dankbaarheid voor fysieke en spirituele rijkdom en voedt je verbinding met de Goddelijke bron. Hij leert ontspannen, meegaan met de stroom en inspireert tot dienstbaarheid en samenwerking. Deze steen helpt bij het overwinnen van uitdagingen en geeft zowel fysieke als emotionele rust, kracht en moed. Hij helpt je om jezelf te leren kennen, naar binnen te gaan en de verborgen schoonheid in jezelf en anderen te zien. 

Tsavoriet helpt je verbinding te maken met hogere dimensies, Engelen en andere spirituele wezens. Hij helpt bij channelen, het ontvangen van visioenen en versterkt paranormale vermogens en telepathie. Tsavoriet versnelt fysieke genezing bij fysiek trauma en verbetert de stroom van energie in de meridianen en organen (zoals de nieren en het hart). Hij helpt je verantwoordelijkheid te nemen voor je genezingsproces, je eigen helende kracht te vinden en deze te gebruiken.

Wist je dat...
…Tsavoriet pas in 1967 opnieuw ontdekt is in de mijnen van Noordoost Tanzania

Chakra
Hartchakra

Sterrenbeeld
Ram, Leeuw & Schorpioen

Turkoois

Evenwicht, Harmonie & Inzichtgevend

Turkoois is dé edelsteen van evenwicht. De edelsteen kan namelijk een kalmerende werking op je hebben, maar ook aanmoedigen op uitdagende momenten. Hierdoor is deze edelsteen zeer geschikt voor mensen die last hebben van stemmingswisselingen, angsten of fobieën.

Turkoois ondersteunt namelijk om harmonie te vinden in deze angstige gevoelens waardoor het makkelijker wordt om met je eigen gevoelens en emoties om te gaan.

Wist je dat...
...de indianen vroeger geloofden dat Turkoois iemand mooier, aantrekkelijker en gezonder zou maken? Ze beschouwden Turkoois als de scherven van de hemel.

Chakra
Keelchakra

Sterrenbeeld
Waterman & Vissen

Zilver Obsidiaan

Inzicht, Zuiverheid & Verwerking

Zilver Obsidiaan is de edelsteen van inzicht. Uit oude wijsheid blijkt de edelsteen toegang te geven voor zuiverheid en nederigheid. Hierdoor blijkt Zilver Obsidiaan veel nieuwe inzichten te geven over jezelf of je omgeving.

De edelsteen ondersteunt bij het zoeken van de waarheid en geeft hierdoor inzicht in oude emoties die momenteel in de weg zitten.

Wist je dat...
...Obsidiaan is ontstaan door vulkanen? De edelsteen bestaat namelijk uit gesmolten lava dat zo snel is afgekoeld dat het de tijd kreeg om te kristalliseren.

Hierdoor wordt Obsidiaan ook wel glanzend vulkanisch glas genoemd.

Chakra
Derde Oog chakra & Kruinchakra

Sterrenbeeld
Schorpioen & Steenbok

Edelstenen

disclaimer

De werking van edelstenen is afkomstig uit diverse bronnen. De betekenis van edelstenen is niet wetenschappelijk bewezen en dit kan iedereen op zijn eigen manier ervaren. Bij klachten rondom je gezondheid willen we je adviseren om naar te huisarts te gaan.

×