Inkoopreis - sainte-marie-aux-mines

DAG 3

Dag 3 alweer! We hadden bijna alles gezien van de beurs maar er waren nog een aantal 'straten' waar wij nog even langs wilden.

De beurs is opgedeeld in verschillende gebieden. Zo heb je een speciaal fossielen gebied en stenen die uit Zuid-Amerika komen maar ook een sieradendistrict in een parkje vlakbij. Ze verkopen hier kant en klare sieraden maar ook alle benodigdheden hiervoor. Qua edelstenen zijn er alleen maar facet en cabochon geslepen stenen. Heel af en toe kopen wij hier wel eens iets van in als de kwaliteit heel goed is maar over het algemeen houden wij toch echt meer van de vrije vormen. Die maken elke steen ook zo uniek. Zoals je dan ook begrijpt hebben wij hier kort een rondje gelopen en zijn wij snel weer teruggegaan naar het andere gebied.

Aquamarijn & Charoïet

Bij het binnenlopen van het straatje herkende wij het alweer gelijk: hier hadden wij vorig jaar hele mooie aquamarijn in kunnen kopen! Alle stukken lagen in een bak vol met water (we denken dat ze dat doen zodat de kleur mooi naar voren komt).

Deze aquamarijnen zijn afkomstig uit Siberië en zijn heel helder blauw van kleur.

Toen we eigenlijk al helemaal hadden afgerond bij dit kraampje en verder wilden gaan lopen zagen we in onze ooghoek ineens iets liggen waar we heel enthousiast van werden: Charoiet!

Een hele bak vol met allemaal mooie kleine stukjes! Het was even een flink uitzoekwerk en de verkopers kijken je soms wat raar aan maar wij zoeken elk stukje 1 voor 1 uit om zo aan de mooiste edelstenen te komen.

Chroomdiopsiet

Een paar kraapjes verderop kwamen we hele mooie stukken Chroom Diopsiet tegen. We hebben ze eerder gehad maar deze waren vrij groot van stuk. Nu hebben we ze in verschillende maatjes kunnen inkopen.

We zochten opnieuw de mooiste stukken uit en legden deze op ons weegschaaltje. De meeste edelstenen worden per gram verkocht namelijk.

Smaragd uit Ethiopië

Onze ogen waren de afgelopen dagen al wat langer gericht op mooie ruwe smaragden van hoge kwaliteit. Maar het was nog een hele opgave om deze voor een goede prijs in te kopen. Vandaag vonden we prachtige groene Smaragden bij een Ethiopische meneer en hebben een goede prijs kunnen krijgen.

Morgen de laatste dag...

We hebben weer heel veel moois kunnen vinden vandaag en we gaan morgen nog een laatste keer opzoek.

Daarna is het inkoopavontuur weer voorbij en gaan we er thuis mooie hangers van maken!

Hieronder nog een aantal foto's van alle edelstenen die we hebben ingekocht vandaag!

×