Amethist Stalactiet betekenis

Een stalactiet is een druipgesteente dat aan het plafond van grotten ontstaat en wordt gevormd door mineralen die uit waterdruppels naar beneden vallen en verdampen. Veel stalactieten bestaan uit calciet, maar dit bijzondere schijfje van een stalactiet uit Uruguay bevat amethist, die over duizenden jaren kristalliseerde.

Betekenis

Zuivering, Transformatie & Hoger bewustzijn

Amethist is een krachtige, zuiverende en beschermende spirituele steen die verbonden is met de energie van transformatie. Hij helpt je te verbinden met je intuïtie, je hogere zelf en je goddelijke oorsprong. Amethist helpt je om diepere inzichten in je levenservaringen te krijgen.

Hij werkt zuiverend op de aura en blokkeert negatieve energieën door je te helpen met het opbouwen van een energieschild om je lichaam. Deze steen stimuleert helder denken. Hij helpt met het nemen van besluiten en geeft innerlijke en mentale rust. Ook werkt Amethist verlichtend bij woede, angst, bezorgdheid, leed en verdriet.

Wist je dat...

...eeuwen geleden de Grieken en Romeinen wijn dronken uit glazen van Amethist? Ze dachten hierdoor minder dronken te worden.

Chakra

Derde Oog Chakra (6e chakra) & Kruinchakra (7e chakra) 

Sterrenbeeld

Ram, Boogschutter, Waterman & Vissen

×