Amazoniet edelsteen

Amazoniet is een bijzondere veldspaatsoort met een karakteristieke groen-blauwe tint. Deze kleur wordt vaak toegeschreven aan de aanwezigheid van lood en water in het mineraal. Het wordt vaak gevonden in granietgesteenten, waar het zich vormt in kristallijne formaties.

Betekenis van Amazoniet

Vrolijkheid, Kalmte & Liefde

Amazoniet is een vrolijke, maar kalme edelsteen met een verwarmde liefdesenergie die lijkt op die van de zon. Deze edelsteen werkt helend op het hart en versterkt liefdevolle communicatie.

Hij brengt verzachting bij trauma en verlicht zorgen en angsten. Hij helpt je om vanuit je hart te leven, en niet vanuit je hoofd.

Deze edelsteen helpt bij verlatingsangst, bij nieuwe situaties en bij het nemen van afscheid. Hij laat je op een zachte en lieve manier aan een situatie wennen. Ook beschermt Amazoniet tegen straling en negatieve energie van buitenaf.

Wist je dat...

…de naam Amazoniet verwijst naar de Amazone? Vroeger dacht men dat dit de vindplek was van deze mooie groene edelsteen. Echter, bleek deze edelsteen nooit te zijn gevonden in het Amazonegebied en berust zijn mooie naam op een kleine vergissing.

Chakra

Hartchakra (4e chakra) & Kruinchakra (7e chakra) 

Sterrenbeeld

Maagd, Weegschaal, Waterman & Vissen

×