Betekenis van aquamarijn

Innerlijk weten, Hogere communicatie & Emotionele heling

Aquamarijn straalt een bijzonder zachte, liefdevolle en heldere energie uit. Hij is verbonden met het hogere hart en geeft moed en de helderheid om je innerlijk weten te uiten.

Als edelsteen van het element water brengt Aquamarijn je in contact met je onderbewuste, je intuïtie en je diepste gevoelens. Hij helpt je gevoeliger te worden voor subtiele energie en de spirituele wereld. 

Hij brengt beweging in emotionele verdoofdheid waardoor je gemakkelijker je gevoelens kunt uiten en is zeer goed voor het verwerken van verdriet en trauma. Hij helpt bij het loslaten en opruimen van zware bagage. De verkoelende energie kalmeert opvliegers en woede en helpt bij verlegenheid. Aquamarijn helpt je met het loslaten van gehechtheid.

Wist je dat...

...Aquamarijn werd in de oudheid gebruikt als talisman tijdens het reizen over zeeën. Zeeluien in de middeleeuwen geloofden dat deze edelsteen bescherming zou geven. Hierdoor zijn er in de loop ter tijd veel intaglio’s (stenen met ingesneden beeldwerk) gevonden in zee-rijke gebieden.

Chakra

Keelchakra (5e chakra)

Sterrenbeeld

Ram, Stier, Tweelingen, Weegschaal, Schorpioen, Waterman & Vissen

×