Betekenis van chalcedoon

Kalmte, Communicatie & Troost

Chalcedoon heeft grote helende eigenschappen. Hij brengt rust en ontspanning, zowel emotioneel als fysiek. Bij gevoelens van driftigheid, geraakt of beledigd zijn geeft hij verkoeling en kalmte. Hij brengt rust en troost bij melancholie en depressies en helpt je je begrepen te voelen. Hij leert je om te luisteren naar jezelf, je lichaam en anderen.

Chalcedoon lost oude patronen van onderdrukking en de angst om afgewezen te worden op. Hij activeert communicatie, vergroot welbespraaktheid, stimuleert een nieuwe manier van communicatie en maakt het uiten van gevoelens makkelijker. Chalcedoon helpt bij alles wat verbonden is met het keelchakra zoals praten, slikken, emotie, stotteren, heesheid en verdriet. Deze zachte steen verbetert het geheugen en verlaagt stress en is hierdoor goed bij examens.

Chalcedoon helpt je in het nu te zijn. Hij heelt patronen van diepe woede en wonden in de aura en stimuleert telepathie en communicatie met andere werelden. Deze steen staat in contact met het onderbewustzijn en kan wijsheid uit vorige levens naar boven halen. Hij helpt je in contact te komen met je hogere zelf, waardoor je steeds meer aspecten van jezelf ontdekt, en de ander beter kunt begrijpen.

Wist je dat...

...Chalcedoon een Agaatsoort is? Het wordt ook wel 'blue lace agaat' genoemd.

Chakra

Keelchakra (5e chakra) & Derde Oog Chakra (6e Chakra)

Sterrenbeeld

Tweelingen, Kreeft & Boogschutter

×