Betekenis van Citrien

Citrien is een transparante edelsteen die varieert van bleekgeel tot diepe honing- of bruine tinten. Natuurlijke citrien, die zeldzaam is, heeft een unieke kleurdiepte en uitstraling die hem onderscheidt van andere varianten. In tegenstelling tot verhitte amethisten die een meer oranje tint hebben, behoudt natuurlijke citrien zijn authentieke en subtiele gele tot bruine schakeringen. Deze kleurnuances bieden een gemakkelijke manier om het verschil te herkennen tussen de twee.

Betekenis van Citrien

Zelfvertrouwen, Optimisme & Helderheid

Citrien straalt de verwarmende, stimulerende kracht uit van de zon. Hij stimuleert levensvreugde, optimisme, speelsheid en geluk. Deze steen helpt je om woede, depressie en gevoelens van angst te overwinnen en revitaliseert de geest. Hij vergroot gevoelens van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Citrien verbetert individualiteit, versterkt wilskracht, motiveert, maakt creatief en moedigt je aan om extravert te zijn.

Citrien leert je hoe je voorspoed, succes en alle goede dingen kunt manifesteren. Hij helpt je om angst voor verantwoordelijkheid te overwinnen, een positieve houding te ontwikkelen en met de stroom mee te gaan. Hij stimuleert zelfexpressie en helpt je om je ideeën, behoeften, gedachten, wensen en gevoelens te verwoorden.

Deze steen helpt bij het analyseren en begrijpen van informatie en om problemen op te lossen. Hij bevordert concentratie, intellect, innerlijke rust, mentale helderheid en zelfdiscipline.

Citrien helpt je om problemen met machtsgebruik en grenzen te zien en om jezelf te bevrijden van onderdrukkende invloeden en destructieve neigingen. Deze steen maakt je bewust van herhalende patronen van zelfbeperkende gedachten die je tegenhouden en verdrijft elke uitdaging of negatieve emotie die je weg naar geluk blokkeert.

Citrien helpt je bij het verwerken van indrukken en om meer zelfbewust en alert te zijn. Hij activeert je verbinding met je goddelijke natuur, maakt je intuïtiever en helpt je om je innerlijke stem te horen. Hij verhoogt je paranormale vermogens en begrip van paranormale informatie.

Wist je dat...

...de Romeinen Citrien zagen als een stukje van de zon? De Romeinen geloofden er namelijk in dat deze edelsteen zonlicht absorbeerde.

Chakra

Zonnevlecht chakra (3e chakra)

Sterrenbeeld

Tweelingen, Stier, Maagd, Leeuw &

×