Betekenis van goudtopaas

Goudtopaas heeft een opvallende goudgele tot oranje kleur die schitterend oplicht als het wordt beschenen door licht. Deze edelsteen valt op door zijn rijke, diepe tinten. Recentelijk wordt het steeds lastiger om goudtopaas te vinden, en daardoor stijgt de waarde ervan. Dit merken we goed als we de steen inkopen of rondkijken op edelsteenbeurzen.

Betekenis van Goudtopaas

Optimisme, Zonnekracht & Manifestatie

De naam Topaas is afgeleid het woord 'vuur' in het Sanskriet en zijn energie is als een zuivere zonnestraal in de materie. Hij brengt het gouden licht van de zon op aarde en verlicht zwaarmoedige, prikkelbare en depressieve gevoelens. Goud Topaas helpt bij vermoeidheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Hij geeft vreugde, optimisme, versterkt de wil en geeft een zonnig humeur.

Topaas vervangt negativiteit door liefde, vreugde en succes. Hij bevordert individualiteit, creativiteit en geeft vertrouwen in je beslissingen. Deze steen laat je acties en de onderlinge relatie tussen zaken begrijpen.

Goud Topaas maakt sereen en versterkt helderziendheid en intuïtie. Hij herlaadt het spirituele en fysieke lichaam, helpt je af te stemmen op de hoogste krachten in het universum en herinnert je aan je goddelijke oorsprong. Topaas kan ook worden gebruikt om gezondheid te manifesteren en stoornissen in het lichaam te corrigeren.

Wist je dat...

...Goudtopaas ook wel 'Imperial Topaas' wordt genoemd, wat 'keizerlijk topaas' betekend?

Chakra

Heiligbeen Chakra (2e chakra) & Zonnevlecht Chakra (3e chakra)

Sterrenbeeld

Tweelingen & Boogschutter

×