Betekenis van Lapis Lazuli

Lapis lazuli is een diepblauwe halfedelsteen die al duizenden jaren wordt gewaardeerd vanwege zijn intense kleur en gouden insluitsels van pyriet. Deze steen is in feite een gesteente bestaande uit meerdere mineralen, voornamelijk lazuriet, sodaliet, calciet en pyriet. Het werd al in de oudheid gebruikt in sieraden, beeldhouwwerken en als pigment voor blauwe verf.

Betekenis van Lapis Lazuli

Wijsheid, Kalmte & Zelfexpressie

Lapis Lazuli helpt je om je gevoelens en emoties te kunnen uiten. Hij brengt diepe rust en innerlijke vrede in tijden van stress. ​Lapis Lazuli helpt je om regie over je leven te nemen. Hij onthult innerlijke waarheid, stimuleert zelfbewustzijn en zelfexpressie zonder terughoudendheid of compromissen.

Lapis Lazuli brengt eerlijkheid, mededogen en harmoniseert conflicten. Hij kalmeert gevoelens van frustratie en opwinding en helpt woede te overwinnen. Hij helpt je om te gaan met emotionele onrust die het gevolg is van mishandeling, martelaarschap, wreedheid en lijden. Zijn kalmerende energie helpt bij innerlijk kind werk en verslavingen.

Hij helpt je om verantwoordelijkheid over jezelf te nemen in plaats van anderen de schuld te geven.

Lapis Lazuli brengt objectiviteit, helderheid en stimuleert creatief denken. Hij helpt je de waarheid onder ogen te zien en deze te accepteren. Hij verbetert het intellectuele vermogen, concentratie en focus en helpt je af te stemmen op hogere kennis.

Deze steen is gunstig voor de integratie van complexe onderwerpen, audities en sollicitatiegesprekken.

Lapis Lazuli is een steen van zelfkennis en reflectie en is zeer nuttig bij mensen die zeer intelligent zijn of (kenmerken van) autisme hebben. Hij stelt je in staat om onbewuste gewoonten, patronen, motivaties en overtuigingen waar te nemen die spirituele vooruitgang belemmeren en geeft een helder positief perspectief op het leven. Hij helpt je je gaven en capaciteiten te identificeren, evenals je beperkingen en groeimogelijkheden.

Lapis Lazuli brengt het keelchakra in balans en leert je de kracht van het gesproken woord. Hij blokkeert psychische aanvallen, stimuleert verlichting en versterkt spirituele en persoonlijke kracht. Lapis Lazuli opent je intuïtieve en paranormale zintuigen en verbetert je vermogen om visuele begeleiding of informatie te ontvangen, ook in dromen.

Wist je dat...

... in de middeleeuwen Lapis Lazuli vroeger werd vermalen om het pigment te gebruiken voor blauwe verf?

Chakra

Keelchakra (5e chakra) & Derde Oog chakra (6e chakra)

Sterrenbeeld

Maagd & Boogschutter

×