Betekenis van Maansteen

Maansteen is een variëteit van veldspaat die bekend staat om zijn betoverende schijnsel, vaak beschreven als adularescentie, dat doet denken aan het zachte schijnsel van maanlicht. Deze steen komt voor in tinten variërend van kleurloos tot wit, met soms een vleugje grijsachtige kleur. De unieke optische effecten worden veroorzaakt door het interne spel van licht tussen de dunne, alternerende lagen van orthoklaas en albiet binnen de steen.

Betekenis van Maansteen

Intuïtie, Emotioneel Evenwicht & Vrouwelijkheid

Maansteen is de steen van een nieuw begin. Ze is sterk verbonden met de maan en herinnert ons dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering. Deze steen maakt het onbewuste bewust, bevordert intuïtie en empathie en brengt het hormonale systeem in evenwicht.

Maansteen draagt de energie van ontvankelijke, passieve, vrouwelijke energie.

Ze brengt het mannelijke en vrouwelijke in evenwicht. Deze steen helpt mannen en vrouwen in contact te komen met hun vrouwelijke kant.

Maansteen kalmeert emotionele instabiliteit, emotionele triggers, stress en overdreven reacties op situaties. Ze helpt je je emoties te ordenen en een hoger perspectief te krijgen op hun betekenis en doel. Ze helpt om frustratie los te laten, objectief te blijven, vergroot je geduld en stimuleert gepaste actie.

Maansteen stimuleert reflectie en zelfobservatie voor zelfverbetering en spirituele groei. Ze leert je je acties en reacties op anderen te zien zonder oordeel. Deze steen reinigt negatieve energie uit je aura en chakra's. Ze is verbonden met de pijnappelklier en versterkt paranormale vermogens.

Wist je dat...

...de oude Grieken en Romeinen planten en bomen versierden met maansteen voor een betere oogst?

Chakra

Heiligbeen chakra (3e chakra) & Derde Oog Chakra (6e chakra)

Sterrenbeeld

Kreeft, Steenbok & Vissen

×