Betekenis van Malachiet

Bescherming, Creativiteit & Manifestatie

Malachiet is een krachtige steen die ons beschermt tegen negatieve energieën en straling. De groene kleur van malachiet wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van koper en straalt mannelijke energie uit die ons stimuleert om actie te ondernemen en creatief te zijn.

De steen heeft een sterke band met de zonnevlecht, wat ons helpt om onze wensen en dromen te creëren en te manifesteren in de fysieke wereld. Malachiet herinnert ons eraan dat we medescheppers zijn van ons eigen leven en dat we de kracht hebben om onze realiteit te vormen.

Door het dragen van malachiet kunnen we ons zelfverzekerder voelen en vastberadenheid ontwikkelen om moeilijkheden te overwinnen en ons trouw te blijven aan onze eigen koers. Het helpt ons om onze creatieve krachten te ontketenen en om samen te werken met de kosmos om onze dromen te manifesteren.

Wist je dat...

... Malachiet in het oude Egypte werd gebruikt als oogmake-up? De groene kleur van malachiet werd vermalen tot een poeder en aangebracht rond de ogen als decoratie en om de ogen te beschermen tegen de zon.

Chakra

Zonnevlecht chakra

Sterrenbeeld

Steenbok, Schorpioen & Waterman

×