Betekenis van Mosagaat

Mosagaat is een unieke edelsteen die zich kenmerkt door zijn doorschijnendheid en de aanwezigheid van dendrieten; kleine, plantaardig ogende insluitsels die de steen zijn mosachtige uiterlijk geven. Hoewel deze insluitsels doen denken aan mos, zijn het geen echte plantjes.

Betekenis van Mosagaat

Aarding, Zelfbeheersing & Harmonie

Mosagaat is een bijzondere steen die je verbindt met moeder Aarde en de natuur om je heen. Deze steen versterkt je contact met de natuurlijke wereld en bevordert een diep respect en liefde voor alles wat groeit en bloeit.

Bekend om zijn vermogen om geestelijke ruimte te bieden, helpt mosagaat om spanningen en stress te relativeren. Het stimuleert concentratie, verbetert het doorzettingsvermogen en brengt je in het hier en nu. Met zijn zachte energie biedt deze steen stabiliteit en balans tussen lichaam en geest.

Op emotioneel vlak kan mosagaat je helpen angsten en stress te verminderen en je meer in harmonie te voelen met jezelf. Het biedt hoop en vertrouwen, vooral in moeilijke tijden, en kan stemmingsschommelingen helpen balanceren.

Wist je dat...

...Mosagaat, ondanks zijn naam, eigenlijk geen echte agaat is, maar een chalcedoon met unieke dendriet insluitsels die lijken op kleine plantjes?

Chakra

Heiligbeenchakra, Zonnevlechtchakra & Hartchakra

Sterrenbeeld

Stier & Maagd
×