Betekenis van Prehniet

Prehniet is een calcium-aluminiumsilicaat mineraal dat vaak wordt herkend aan zijn lichtgroene tint. Het is het eerste mineraal dat ooit vernoemd is naar een persoon, namelijk de Nederlandse kolonel Hendrik von Prehn. Prehniet heeft een wasachtige tot glasachtige glans en kan zowel doorschijnend als doorschijnend zijn. 

Betekenis van Prehniet

Rustgevend, Zelfliefde & Verwerking

Prehniet is een edelsteen met een zachte, rustgevende energie die ondersteunt bij spanningen en stress. De steen kalmeert je gedachten en helpt je alles weer helder te zien. Als een lichtgroene steen, is Prehniet verbonden met het hartchakra en opent het je hart, waardoor je vanuit liefde en respect onvoorwaardelijke steun aan anderen kunt geven.

Prehniet onthult patronen die niet dienend zijn. Deze lichtgroene steen stimuleert zelfliefde en opent je hart voor zowel jezelf als anderen. Soms kan Prehniet uitdagend zijn omdat het confronteert, maar uiteindelijk ruimt het op en brengt het een gevoel van bevrijding.

Prehniet bevordert tevens een goede verwerking van gebeurtenissen, wat bijdraagt aan een goede nachtrust en helpt bij het verwerken van eerdere ervaringen en vervelende herinneringen, zelfs verdrongen herinneringen kunnen naar boven komen en verwerkt worden.

Wist je dat...

... Prehniet zijn naam te danken heeft aan de Nederlandse ontdekkingsreiziger Hendrik van Prehn? Hij ontdekte deze bijzondere edelsteen in Zuid-Afrika, vlakbij Kaapstad in de 18e eeuw.

Chakra

Hartchakra (4e chakra)

Sterrenbeeld

Ram, Kreeft, Leeuw, Boogschutter & Steenbok

×