Betekenis van Pyriet

Pyriet, vaak ook "dwaas goud" genoemd vanwege zijn goudachtige glans, is een ijzersulfide mineraal dat kristalliseert in een kubisch systeem. Deze steen is gemakkelijk te herkennen aan zijn glanzende, metaalachtige uiterlijk en opvallende goudkleurige tint. Pyriet wordt vaak gevonden in verschillende geologische omgevingen, variërend van sedimentaire tot magmatische gesteenten.

Betekenis van Pyriet

Bescherming, Kracht & Doorzettingsvermogen

Pyriet is een kristal van kracht, potentieel en bescherming. Hij helpt je jezelf te bevrijden van alles wat je ervan weerhoudt om je ware zelf te zijn. Het glinsterende uiterlijk bootst de schatten na die onder je valse overtuigingen van ontoereikendheid zitten.

Pyriet is verbonden met het zonnevlecht chakra; ons centrum van gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen en expressie. Pyriet helpt je voor jezelf op te komen, duidelijk te spreken, je kracht op te eisen en je doelen met grenzeloos vertrouwen na te streven. Deze steen ontdoet je van oude energie en nodigt nieuwe inspiratie uit in je leven. Hij verbetert het geheugen en moedigt gezonde leiderschapsvaardigheden aan.

Pyriet blokkeert negatieve energie op alle niveaus, voorkomt energie lekkages uit het fysieke lichaam en de aura, en beschermt tegen paranormale aanvallen of energie-vampiers zonder uitgeput te raken. Hij ondersteunt je om je energetische kanalen zuiver te houden en bevrijding te verwelkomen.

Wist je dat...

…de naam van Pyriet is afgeleid van het Griekse woord 'pyr' wat 'vuur' betekent? In de oudheid kwam men er namelijk achter dat er vonken vrijkwamen als je met pyriet op een vuursteen slaat.

Chakra

Wortelchakra (1e chakra) & Zonnevlecht chakra (3e chakra)

Sterrenbeeld

Stier, Ram, Leeuw & Steenbok

×