Betekenis van Regenboog maansteen

Regenboog maansteen is een variant van veldspaat die opvalt door zijn unieke optische speel van kleuren. Hoewel traditionele maansteen vaak wordt geassocieerd met een blauwachtige schijn, vertoont de regenboog maansteen een breder scala aan kleuren, waaronder blauw, roze, paars en geel, afhankelijk van de lichtinval. Het is nauw verwant aan labradoriet, een andere veldspaatsoort, die ook bekend staat om zijn opvallende kleurenspel en iriserende eigenschappen.

Betekenis van Regenboog Maansteen

Intuïtie, Spirituele Bescherming & Vrouwelijkheid

Maansteen is de steen van een nieuw begin. Ze is sterk verbonden met de maan en herinnert ons dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering. Deze steen maakt het onbewuste bewust, bevordert intuïtie en empathie en brengt het hormonale systeem in evenwicht.

Naast de algemene eigenschappen van Maansteen werkt Regenboog Maansteen vooral op spiritueel vlak. Regenboog Maansteen is verbonden met de energieën van de Godin en versterkt je vrouwelijke aspecten en communicatie met energieën en geesten van de natuur, van planten wezens tot galactisch bewustzijn.

Regenboog Maansteen helpt bij het opruimen van de psychische zintuigen en de geest en brengt vreugde in je energieveld. Het is een positieve beschermingssteen die negatieve energie afbuigt voordat ze je energieveld binnenkomen. Dit geeft psychische bescherming en helpt met het behouden van helderheid terwijl je op intuïtief niveau werkt. Regenboogmaansteen helpt ook met het opruimen van het emotionele lichaam en verlicht emotioneel trauma.

Deze Maansteen activeert en lijnt alle chakra's uit, terwijl je geaard en gecentreerd blijft. Deze steen is een aanrader voor wie bijna dagelijkse stress ervaart of voor wie oude emotionele wonden of verdriet bij zich draagt. Regenboog Maansteen bevordert gezond optimisme, waardoor je obstakels, donkere tijden en moeilijke verbindingen kunt overwinnen.

Wist je dat...

...Regenboog Maansteen eigenlijk een Labradoriet is? Deze witte edelsteen met regenboog-kleurige weerspiegeling is zo populair geworden dat het een eigen naam heeft gekregen.

Chakra

Heiligbeen chakra (2e chakra)

Sterrenbeeld

Kreeft, Weegschaal, Steenbok & Vissen

×