Rhodoniet edelsteen

De Rhodoniet edelsteen is een mangaansilicaat en onderscheidt zich door zijn roze tot roodbruine kleur, vaak met zwarte mangaanoxide vlekken. Het mineraal ontstaat voornamelijk in metamorfe gesteenten en kan soms worden aangetroffen in mangaanrijke sedimentaire afzettingen. Rhodoniet wordt vaak gewaardeerd om zijn opvallende kleurencontrast en patroon.

Betekenis

Veerkracht, Energie & Succes

Rhodoniet laadt je mentale en fysieke kracht op en maakt je veerkrachtiger.

Hij brengt jeugdige energie en levensvreugde in je leven en helpt je om de hele dag gelijkmatige energie te behouden. Het is een goede steen voor het verwerken van emotionele pijn en geeft je de kracht en het vertrouwen om negatieve mensen uit je leven te verwijderen.

Deze steen bevordert vreugde, liefde, genezing en balans, wat ook de basis is van hard werken en financieel succes. Rhodoniet geeft je de kracht om situaties kritisch te onderzoeken, te begrijpen wat er dwars zit, en die problemen vervolgens aan te pakken. Hij geeft je duidelijkheid over wie en wat je wilt zijn in je leven, zoals welke carrière te volgen en welke relatiekeuzes te maken. Rhodoniet geeft je duidelijkheid en vertrouwen bij het nemen van deze beslissingen en voorkomt dat je blijft hangen in aarzelingen.

Rhodoniet helpt je om balans en harmonie in je leven te bereiken, vooral bij het ontwikkelen van een moeiteloze balans tussen je sociale/externe en spirituele/interne leven.

Wist je dat...

... Rhodoniet en Rhodochrosiet geen familie zijn van elkaar? Ondanks dat de namen en kleuren op elkaar lijken groeien beide edelstenen vanuit een andere grondstofsamenstelling.

Chakra

Hartchakra

Sterrenbeeld

Stier, Boogschutter, Kreeft, Steenbok & Ram

×