Betekenis van Rozenkwarts

Rozenkwarts is een edelsteen met een zachtroze tint, die varieert van doorschijnend tot ondoorzichtig. Deze kleur wordt veroorzaakt door sporen van titanium, ijzer of mangaan. Vanwege zijn kenmerkende kleur en vaak melkachtige glans, is rozenkwarts eenvoudig te onderscheiden van andere mineralen.

Betekenis van Rozenkwarts

Liefde, Troost & Genezing

Rozenkwarts draagt de energie van onvoorwaardelijke liefde en vrede. Ze leert je de ware essentie van liefde en om ontvankelijk te zijn voor de schoonheid van het leven.

Deze zuiverende steen opent het hart en leert je eigenliefde en eigenwaarde. Ze helpt je jezelf te vergeven en te accepteren.

Rozenkwarts maakt gevoelig, verzacht pijn en helpt om jezelf te bevrijden van onderdrukte emoties, verdriet en conditionering. Haar kalmerende, geruststellende energie geeft troost bij verlies, verdriet en trauma, en geneest diepe emotionele wonden. Rozenkwarts versterkt empathie en helpt om vertrouwen en harmonie te herstellen in relaties.

Wist je dat...

...de oude Romeinen Rozenkwarts gebruikten bij het maken van beelden. De edelsteen werd met versieringen ingegraveerd. De Romeinen geloofden dat Rozenkwarts door de godin van de liefde op aarde was gebracht om het liefdesleven te stimuleren.

Chakra

Hartchakra (4e chakra)

Sterrenbeeld

Stier & Weegschaal

×