Saffier edelsteen

De Saffier edelsteen is een variëteit van het mineraal korund en staat vooral bekend om zijn diepblauwe kleur, hoewel het ook in andere kleuren kan voorkomen. Het ontstaan van saffier is hoofdzakelijk gelinkt aan zowel magmatische als metamorfe gesteenten.

Betekenis

Kennis, Wijsheid & Sereniteit

Saffier staat bekend als de steen van wijsheid en wijs leiderschap. Hij brengt gemoedsrust, harmonie en sereniteit, en herstelt fysiek, mentaal en spiritueel evenwicht. Deze kalmerende steen helpt om emoties in balans te brengen en je gevoelens beter te begrijpen.

Hij vergroot je innerlijke kracht, zelfinzicht, zelfvertrouwen en verbetert eigenwaarde. Saffier helpt bij woede, frustratie, depressies, spirituele verwarring, psychische aandoeningen en waanideeën. Hij versterkt de eigen mening, communicatie, inzicht, intuïtie, inspiratie en bevordert zelfexpressie.

Saffier scherpt het mentale vermogen aan en helpt met doelgerichte focus. Hij vermindert verwarring en geeft duidelijkheid en begrip. Hij helpt je te concentreren op de taak die voor je ligt, geeft oog voor detail en brengt orde.

Hij helpt je met het loslaten van onnodige gedachten, stimuleert nuchterheid en het vermogen om te bekritiseren. Saffier stimuleert je om kritisch naar je eigen leven te kijken en alles los te laten wat je niet meer dient. Doordat je bedoelingen duidelijk worden, zullen zowel ideeën als gedachten snel worden gerealiseerd.

Wist je dat...

…Saffier de nationale steen is van Griekenland?

Chakra

Hartchakra (4e chakra), Keelchakra (5e chakra) & Derde Oog Chakra (6e chakra)

Sterrenbeeld

Stier, Maagd, Vissen, Weegschaal

×