Scapoliet edelsteen

De Scapoliet edelsteen behoort tot een groep silicaatmineralen die zowel aluminium als calcium bevatten. Het kristalliseert voornamelijk in metamorfe gesteenten, vooral in gneiss en schist. Scapoliet kan variëren in kleur van kleurloos tot blauw, geel of paars, afhankelijk van de aanwezige mineralen.

Betekenis

Persoonlijke groei, Zelfdiscipline & Helpt bij trauma's

Scapoliet is een krachtige edelsteen die je kan helpen bij bewuste veranderingen in je leven. Het stimuleert onafhankelijkheid en leert je om je doelen te bereiken door te plannen en actie te ondernemen. Deze edelsteen helpt bij het ontwikkelen van zelfdiscipline en helpt om een einde te maken aan zelfbeschuldiging.

Scapoliet herziet de emotionele blauwdruk en kan oude emotionele trauma's oplossen. Ook kan deze edelsteen effectief vastzittende energieën deblokkeren, met name in de benen en aderen. Het is een perfecte steen om bij dyslexie te dragen, omdat het de linkerhersenhelft bevrijdt en het analytisch vermogen vergroot.

Scapoliet is verbonden met de vrouwelijke goddelijke energie die je kan helpen om "heel" te worden en liefdevol voor jezelf en anderen te zijn. Het kristal beëindigt mentale sabotage, manipulatie en gedachten zoals "ik ben niet goed genoeg", die je ervan weerhouden om in je volledige kracht te staan. Het helpt bij het nemen van beslissingen vanuit een objectief standpunt en kan hyperactiviteit kalmeren.

Wist je dat...

...de naam Scapoliet afkomstig is van het Griekse woord "scapos", wat "stam" betekent, vanwege de typische langwerpige kristalvormen waarin de steen wordt gevonden?

Chakra

Zonnevlecht chakra (3e chakra)

Sterrenbeeld

Onbekend

×