Smaragd edelsteen

De Smaragd edelsteen is een variant van het mineraal beryl en staat bekend om zijn diepgroene kleur. Deze edelsteen vormt zich in schist en graniet, waarvan de groei wordt bevorderd door de aanwezigheid van chroom en vanadium.

Betekenis

Evenwicht, Herstel & Levensvreugde

Smaragd is een groene Beryl soort die werkt op het hartchakra. Hij herstelt fysiek, emotioneel en geestelijk evenwicht. Beryl werkt balancerend op het zenuwstelsel bij nervositeit en emotionele uitbarstingen veroorzaakt door overmatige stress.

Hij vergroot moed, kalmeert de geest en helpt je om niet overmand te worden door angst. Hij haalt afleiding weg, vermindert overstimulatie en de noodzaak om dingen te veel te analyseren.

Beryl geeft levenslust bij vermoeidheid en stimuleert een positieve kijk op de wereld. Hij helpt je om ongewenste emotionele bagage af te werpen. In relaties versterkt Beryl vriendschap, liefde en eenheid en houdt je mentaal jong.

Beryl stimuleert gevoelens van veiligheid, zelfvertrouwen, geduld en maakt vastberaden. Deze centrerende steen helpt je om doelgericht en effectief te zijn, maar tegelijkertijd veelzijdig, vooruitziend en vol vreugde. Hij begeleid je bij de volgende stap in je levenspad en helpt je potentieel te realiseren. Beryl geeft geestelijke helderheid, versterkt het geheugen, inspireert tot innerlijke kennis en verbreedt de visie.

Smaragd helpt met het overwinnen van tegenslagen en helpt je om intens te genieten van het leven. Hij brengt evenwicht, openheid, herstel en regeneratie. Ook stimuleert hij spirituele groei, helderziendheid, gevoel voor schoonheid, harmonie en rechtvaardigheid.

Wist je dat...

... de naam van deze edelsteen is afgeleid van het Latijnse woord 'smaragdus', wat 'groene steen' betekend?

Chakra

Hartchakra (4e chakra) & Derde Oog Chakra (6e Chakra)

Sterrenbeeld

Kreeft, Maagd & Waterman

×