Sodaliet edelsteen

Sodaliet is een rijk blauw tot blauw-grijs mineraal, vaak doorspekt met witte of lichtere vlekken. Het behoort tot de groep van veldspaten en is veelal te vinden in gesteentes zoals basalt en dioriet. De kenmerkende diepe blauwe kleur gecombineerd met de unieke patronen maakt sodaliet direct herkenbaar.

Betekenis

Intuïtie, Logica & Zelfvertrouwen

Sodaliet wordt ook wel de ‘Steen van de Denker’ genoemd. Hij stimuleert eerlijkheid, waarheid, intuïtie, innerlijke wijsheid en creativiteit.

Op geestelijk vlak brengt hij orde en rust, stimuleert hij rationeel denken, objectiviteit, en het juist verwoorden van gevoelens. Sodaliet verenigt logica met intuïtie en haalt informatie uit de hogere geest naar het fysieke lichaam.

Sodaliet is een goede beschermsteen voor degene die moedig durft te leven. Hij vergroot je zelfrespect, zelfacceptatie en zelfvertrouwen. Deze steen zorgt voor harmonie en solidariteit en het streven naar een doel in een groep mensen.

Sodaliet geeft kracht en troost en helpt je om door te gaan na een moeilijke situatie. Hij brengt emotioneel evenwicht, kalmeert paniekaanvallen en verdrijft oude angsten, fobieën en schuldgevoelens. Hij helpt je te bevrijden van controle-mechanismen en oude geestelijke conditioneringen.

Wist je dat...

...eeuwen geleden veel Romeinse beeldhouwers, zangers en schilders Sodaliet droegen? De oude Grieken geloofden er namelijk in dat de edelsteen de artistieke talenten zou bevorderen.

Chakra

Keelchakra & Derde Oog chakra

Sterrenbeeld

Maagd & Boogschutter

×