Spinel edelsteen

De Spinel edelsteen is een magnesiumaluminiumoxide mineraal dat vaak verward wordt met de robijn vanwege zijn opvallende rode tint. Deze steen vormt zich in metamorfe gesteenten zoals marmer en kan ook worden aangetroffen in basische gesteenten zoals basalt.

Betekenis

Energie Vernieuwing, Genot & Overwinning

Spinel is een steen voor energie vernieuwing, nieuwe hoop en het overwinnen van moeilijke omstandigheden. Hij vermindert vermoeidheid en vult uitgeputte energieën aan op alle niveaus. Deze steen helpt je naar een lagere versnelling te schakelen, jezelf te centreren, je weerstand en zorgen los te laten en brengt de hersenen en het zenuwstelsel tot rust.

Rode Spinel deblokkeert de basischakra en zorgt voor een sterke verbinding tussen het basis- en hartchakra, waardoor vitale energie in het fysieke lichaam wordt gezogen. Rode Spinel is een rustgevende genezer voor angst, woede, stress, paniek, depressie en de emotionele behoefte aan overmatige controle. Rode Spinel helpt je om anderen te laten helpen. Hij stimuleert een liefdevolle, attente en gevende houding ten opzichte van een partner en helpt je buitensporige seksuele energie om te zetten in liefde.

Spinel helpt je de schoonheid van het leven en de wereld te waarderen. Hij helpt je meer tijd te nemen om te genieten van de ware overvloed van het leven, in plaats van de illusie van financiële zekerheid na te jagen. Spinel verlicht de last van negatieve denkpatronen, versterkt de positieve aspecten van je persoonlijkheid en helpt bij het bereiken en accepteren van succes met nederigheid.

Spinel stimuleert inspiratie, out-of-the-box te denken en nieuwe ideeën. Hij helpt je bij het ontwikkelen van een nieuw en fris zelfbeeld, door negatieve overtuigingen over jezelf los te laten. Spinel inspireert je om uitdagingen aan te gaan en alles te doen wat nodig is om je zielsverlangen waar te maken. Het is een uitstekende beschermer en etherische reiniger, die negatieve energieën uit het auraveld verdrijft. Hij helpt kundalini-energie langs de ruggengraat omhoog bewegen, brengt Ch'i-energie in balans en verwijdert blokkades in de energiestroom.

Wist je dat...

...vroeger Spinel vaak werd gezien als Robijn? Pas in de 18e eeuw lukte het de Franse mineraloog om onderscheid te maken tussen de grondstofsamenstellingen van deze twee edelstenen.

Chakra

Wortelchakra (1e chakra)

Sterrenbeeld

Ram, Schorpioen & Boogschutter

×