Betekenis van Tijgeroog

Tijgeroog is een chatoyant gesteente, voornamelijk samengesteld uit kwarts, dat gekenmerkt wordt door zijn goudbruine tot roodbruine banden en zijdeachtige glans. Het unieke gestreepte patroon en de glanzende reflectie ontstaan door de vezelige insluitsels en de vervanging van het mineraal crocidoliet door kwarts. Het effect doet denken aan het oog van een tijger, vandaar de naam 'Tijgeroog'.

Betekenis van Tijgeroog

Optimisme, Emotionele Stabiliteit & Wilskracht

Tijgeroog brengt de warme energie van de zon en de stabiele energie van de aarde samen. Hij brengt helder bewustzijn en integreert het spirituele met het fysieke. Hij leert balans tussen dualiteit en geeft inzicht in de onderliggende eenheid.

Tijgeroog inspireert tot creativiteit en het benutten van je talenten en capaciteiten. Hij helpt om deze de wereld in te brengen en geeft je de wilskracht, focus, en stabiliteit om dit te behouden. Deze optimistische steen helpt je om je doel te vinden en stimuleert hoop en vertrouwen in de toekomst.

Deze praktische en evenwichtige steen bevordert harmonie tussen mensen met verschillende gezichtspunten en overtuigingen, en helpt een gemeenschappelijke basis te vinden. Intern helpt hij bij het genezen van zelfkritiek, interne gevechten, vooral die veroorzaakt door jaloezie, eigenzinnigheid en trots.

Tijgeroog brengt innerlijke visie en geeft een beter begrip van de oorzaak en het gevolg van elke situatie. Hij laat informatie samenkomen tot een samenhangend geheel. Hij leert integriteit, het juiste gebruik van macht, en beschermt door het doorzien van negatieve bedoelingen van anderen.

Tijgeroog leert om beslissingen te nemen op basis van reden, waardoor hij ondersteunend werkt bij verandering in alle aspecten van je leven. Hij is zeer ondersteunend bij verslavingen en vergroot de persoonlijke wil om positieve verandering teweeg te brengen.

Op spiritueel vlak versterkt Tijgeroog de hogere wil en helderheid van intentie om het goddelijke te weerspiegelen in elke actie die in de wereld wordt ondernomen.

Wist je dat...

...vroeger de Tijgeroog even duur was een diamant? De prijs daalde enorm toen er grote hoeveelheden werden gevonden.

Chakra

Wortelchakra (1e chakra) & Zonnevlechtchakra (3e chakra)

Sterrenbeeld

Tweelingen & Leeuw

×