Betekenis van Turquoise

Turquoise is een koper-aluminium-fosfaat mineraal dat bekend staat om zijn kenmerkende blauw tot groenblauwe kleur. De intensiteit van de kleur kan variëren afhankelijk van de hoeveelheid koper (die het blauwer maakt) en ijzer (die het groener maakt). De steen is vaak doorspekt met aderen van moedergesteente, wat resulteert in een marmerachtig patroon dat bekend staat als 'matrix'. Turquoise is een van de oudste edelstenen die door de mens wordt gebruikt en heeft een rijke geschiedenis in vele oude culturen over de hele wereld.

Betekenis van Turquoise

Wijsheid, Kalmte & Mededogen

Deze steen van de Indianen brengt je in contact met de wijsheid uit al je levenservaringen. Zijn genezende energie kalmeert het lichaam, bevordert je algehele welzijn, brengt een gevoel van rust en vrede, en helpt je aandacht op je hart te richten.

Turquoise helpt om bij uitputting, depressie of paniekaanvallen de moed niet te verliezen. Hij helpt om jezelf te vergeven, te accepteren en spijt en zelfsabotage los te laten. Turquoise stabiliseert stemmingswisselingen, vermindert stress, zorgt voor empathie en balans, brengt oude herinneringen en emoties terug en geeft je de kracht om deze op een rustige manier te verwerken.

Deze zuiverende steen verdrijft alle soorten negatieve energie, brengt alle chakra's in evenwicht, en harmoniseert het fysieke met het spirituele. Hij bevordert communicatie met de fysieke en spirituele werelden en verbetert intuïtie en meditatie. Turquoise herinnert ons eraan dat we heelheid alleen kunnen bereiken als we bereid zijn ons open te stellen voor alle aspecten van ons wezen en ervaringen. Hij helpt je om jezelf te respecteren als een creatie en instrument van het Goddelijke.

Wist je dat...

...de indianen vroeger geloofden dat Turquoise iemand mooier, aantrekkelijker en gezonder zou maken? Ze beschouwden Turkoois als de scherven van de hemel.

Chakra

Keelchakra (5e chakra)

Sterrenbeeld

Waterman & Vissen

×