Zirkoon betekenis Australië

Zirkoon uit Australië is een fascinerend mineraal dat vaak wordt aangetroffen in metamorfe en stollingsgesteenten. De steen heeft een kenmerkende glans en kan variëren van doorzichtig tot doorschijnend, met kleuren die variëren van kleurloos tot bruin of rood. Deze geslepen zirkonen hebben vaak schitteringen.

Betekenis

Bescherming, Spirituele verbinding & Focus

Zirkoon is een edelsteen die al lange tijd wordt gebruikt als talisman voor spirituele bescherming. Het vormt een 'schild van licht' om je heen, dat je beschermt tegen negatieve energieën en situaties. Daarnaast opent Zirkoon de poort naar hogere werelden en stimuleert het je heldere vermogens en intuïtie.

Deze edelsteen helpt je ook om balans te vinden tussen de alledaagse wereld en de spirituele dimensie. Het bevordert onvoorwaardelijke liefde en harmoniseert de systemen van zowel het fysieke lichaam als het etherische lichaam. Zirkoon overwint jaloezie en bezitsdrang, en moedigt het loslaten van oude liefdes aan.

Zirkoon heeft een stimulerende werking op trage energieën in de chakra's en meridianen, waardoor het helpt om 'dingen' te laten gebeuren. Het is ook een goede steen voor mensen die moeite hebben met aarden, omdat het helpt om een sterke verbinding met de aarde te maken.

Daarnaast heeft Zirkoon een reinigende werking op zowel het fysieke lichaam als de aura en energiesystemen. Het ondersteunt het lichaam bij het uitscheiden van gifstoffen en helpt je om je te verzoenen met het feit dat je een spiritueel wezen bent dat zich in een fysiek lichaam bevindt.

Wist je dat...

... de naam Zirkoon afkomstig is van het Arabische woord "zargun", wat "rood, goudkleurig" betekent? Dit verwijst naar de prachtige kleuren van de steen.

Chakra

Wortelchakra

Sterrenbeeld

Waterman & Schorpioen

×