Betekenis van zwart-blauwe toermalijn

Blauwe toermalijn

Hoger bewustzijn, Kalmte & Zuivere communicatie

Blauwe Toermalijn is een kalmerende steen die verbonden met het hogere spirituele bewustzijn. Hij is sterk verbonden met het keelchakra en bevordert zelfexpressie en eerlijke en open communicatie. Hij helpt met toewijding aan het behalen van je doelen en werkt beschermend.

Deze rustgevende steen helpt om pijn en onverwerkte emoties uit de jeugd of vorige levens naar de oppervlakte brengen, te verwerken en helpt je de reden van trauma en onbalans te begrijpen. Hij stimuleert het loslaten van gevoelens, gedragspatronen en verbindingen met mensen die niet goed voor je zijn.

Blauwe Toermalijn bevordert intuïtie en geeft inzicht in de reden voor fysieke onbalans. Bij overactief denken kalmeert hij de geest zodat je bewustzijn zich verder kan ontwikkelen. Hij brengt de geest in lijn met goddelijke energie.

Op spiritueel vlak vergemakkelijkt Blauwe Toermalijn diepe meditatie, communicatie met hogere wezens en een Zen-achtige staat van verlichte leegte. Hij helpt je gehechtheid aan resultaten en het verleden los te laten. Psychische indrukken die je tijdens meditatie ontvangt zal je makkelijker kunnen verwerken en deze verbaal met anderen kunnen delen.

Zwarte toermalijn

Innerlijke Kracht, Aarding & Bescherming

Zwarte Toermalijn helpt met de zuivering en reiniging van het emotionele lichaam. Deze steen staat bekend om zijn beschermende werking tegen alle soorten negativiteit en elektromagnetische straling door negatieve energie af te leiden van een persoon of gebied.

Zwarte Toermalijn verbindt je met je basischakra en is een kristal van innerlijke kracht. Hij vergroot de fysieke vitaliteit en helpt om spanning en stress los te laten. Hij helpt je los te komen van schadelijke gedachten en gedragingen zoals zorgen en verslavingen en helpt je om de wereld objectiever te bekijken, waardoor heldere, rationele gedachten mogelijk worden. Hij bevrijdt je geest van negatieve energieën en gedachten zoals angst, woede en gevoelens van waardeloosheid en geeft zelfvertrouwen, eigenwaarde en rust.

Deze steen helpt je een positieve houding aan te nemen, ongeacht de omstandigheden, leert je voor jezelf op te komen en geeft steun en daadkracht bij moeilijke situaties. Deze steen is in het bijzonder goed voor gevoelige mensen. Hij aardt het lichaam en beschermt de aura waardoor je minder emoties van anderen opneemt.

Wist je dat...

...Toermalijn pas bekend werd in Europa toen Nederlandse zeelui de steen meenamen vanuit Sri Lanka?

Chakra

Wortelchakra (1e chakra), Keelchakra (5e chakra) & Derde Oog Chakra (6e chakra)

Sterrenbeeld

Stier, Weegschaal & Vissen

×