Gele toermalijn

Gele toermalijn, ook bekend als Tsilaisiet, is uniek vanwege zijn opvallende, levendige gele kleur. Deze edelsteen wordt vaak geassocieerd met zonne-energie en positiviteit. Gele toermalijn is relatief zeldzaam vergeleken met andere toermalijnkleuren, zoals roze of groen.

Betekenis

Mentale Helderheid, Optimisme & Zuivering

Gele Toermalijn zuivert de fysieke, mentale en spirituele aspecten van je wezen. Hij bevordert zelfbewustzijn en introspectie, en helpt daardoor bij spirituele ontwikkeling. Gele Toermalijn brengt emoties in evenwicht, mentale helderheid en verlicht ongemak.

In tijden van stress, angst en depressie geeft hij energie en gevoelens van rust tijdens de chaos. Hij helpt je om gebeurtenissen in perspectief zien, herinnert je aan de goede dingen in je leven, en leert positiviteit te begrijpen. Hij bevordert wijsheid, vreugde, creativiteit, geluk en optimisme.

De energieën in deze steen geven je de moed en vastberadenheid die nodig zijn om de controle over je eigen leven te nemen. Hij stimuleert je innerlijke kracht, breekt negatieve energie en zet deze om in inspirerende, opbeurende energie. Op lichamelijk vlak bevordert hij het immuunsysteem en ontgifting. Hij heeft ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij vermindering van pijn en zwelling.

Wist je dat...

gele toermalijn elektrisch geladen kan worden bij verwarming of druk? Deze pyro-elektrische en piezo-elektrische eigenschappen maakten het al in de 18e eeuw een onderwerp van wetenschappelijke fascinatie.

Chakra

Zonnevlecht

Sterrenbeeld

Weegschaal, Schorpioen & Steenbok

×