Jaspis stalactiet betekenis

Een stalactiet is een druipgesteente dat aan het plafond van grotten ontstaat en wordt gevormd door mineralen die uit waterdruppels naar beneden vallen en verdampen. Veel stalactieten bestaan uit calciet, maar dit bijzondere schijfje van een stalactiet uit Uruguay bevat jaspis, die over duizenden jaren kristalliseerde.

  Betekenis van Jaspis

  Zelfrespect, Inzicht & Verankering

  Jaspis is een krachtige steen die zowel mentale als emotionele stabiliteit bevordert. Deze steen zet aan tot positiviteit en moed, waardoor je met vastberadenheid en optimisme vooruit kunt gaan. Met zijn unieke energie bevordert Jaspis zelfrespect, eigenwaarde en acceptatie van het eigen ik, waardoor je sterker in je schoenen staat en meer in evenwicht bent.

  Deze edelsteen biedt een stevige verankering, waardoor je diep verbonden blijft met Moeder Aarde. In turbulente situaties helpt Jaspis het hoofd koel te houden en het hart kalm. Het is bijzonder behulpzaam bij het verwerken van liefdesverdriet en rouw. Daarnaast bevordert Jaspis inzicht, vooral bij het verkennen van patronen uit huidige en vorige levens. 

  Door het dragen of bij je hebben van Jaspis voel je jezelf verbonden op alle niveaus; lichaam, ziel en geest worden harmonieus aan elkaar gelinkt. Voor degenen die het gevoel hebben niet goed in hun lichaam te zitten, kan Jaspis een uitkomst bieden.

  Chakra

  Wortelchakra

  Sterrenbeeld

  Ram & Stier
  ×