Kwarts betekenis

Deze kwartsbolletjes zijn gevonden binnenin kwartsgeodes in Marokko. Ze vormden zich miljoenen jaren geleden toen mineraalrijke vloeistoffen in de holtes sijpelden en kristalliseerden tot bolvormige structuren. Deze bolletjes ontstaan wanneer er in de geode kristalgroei plaatsvindt rond een centraal punt, wat leidt tot de bolvormige kristallen. Door natuurlijke beweging en erosie zijn sommige van deze bolletjes losgekomen van de geodewanden. Hierdoor zijn het unieke, kleine bolletjes geworden die hun natuurlijke vorm prachtig hebben behouden.

Betekenis van Kwarts

Zuiverheid, Versterking & Balans

Kwarts is een zeer krachtige genezer en energieversterker. Deze steen draagt de energie van helderheid en het Goddelijke licht. Kwarts reinigt en versterkt alle chakra’s en organen en brengt deze in balans. Hij reguleert, absorbeert en geeft energie.

Door zijn zuiverheid versterkt Kwarts de werking van andere edelstenen en beschermt hij de aura tegen straling. Mentaal bevordert Kwarts concentratie en helder denken. Hij helpt om een neutrale houding aan te nemen en problemen op te lossen. 

Op spiritueel vlak verhoogt deze kristal je energie tot het hoogst mogelijk niveau. Ook helpt hij je om een heldere verbinding te leggen met je hogere zelf en hogere leiding. 

Chakra

Alle chakras

Sterrenbeeld

Leeuw & Steenbok
×