Over Mónos

Even voorstellen...

Hoi! Ik ben Dion, een rustige, gevoelige jongeman die steeds meer vanuit zijn hart en zachtheid probeert te leven.

In mijn dagelijkse leven maak ik sieraden van prachtige edelstenen, en probeer ik in veel rust mijn pad naar een liefdevol leven te bewandelen.

Het is een pad waarin veel aandacht naar binnen is, om te kunnen helen en vervolgens mijn liefdestrilling te kunnen delen met de mens.

Ik vind het erg fijn om te werken met edelstenen. Niet alleen vanwege de trilling, maar ook vanwege de schoonheid. Mijn passie ligt vooral bij het werken met edelstenen van een hoge kwaliteit. Edelstenen die je niet zomaar in elke winkel op de toonbank ziet liggen.

Nu ik dit zo opschrijf vat het eigenlijk de kern van Mónos heel mooi samen:

'Het gaat om het maken van iets tastbaars wat jou vooruit helpt, én je ook nog doet verbazen over de schoonheid van de schatten in de natuur.'

Het ontstaan van Mónos

Het ontdekken van kristallen - 2003

Om dit goed uit te leggen moet ik even terug in de tijd. In de zomer van 2003 ging ik als kind samen met mijn ouders en zussen op vakantie in Oostenrijk. We wandelden veel, maar van de omgeving merkte ik weinig op. Mijn ogen waren constant gericht op de grond, zoekend naar mooie stenen.

De zoektocht in de natuur - 2017 

Jaren later ging ik in de zomer van 2017 samen met mijn moeder opzoek naar kristallen in het Zuid-Duitse Zwarte Woud. Met een bijtel en hamer braken we dagenlang de ene naar het andere rotsblok open. Het was zo magisch om te ervaren dat al deze edelstenen miljoenen jarenlang verschuild zitten in deze bergachtige gebieden. Tevreden gingen we weer naar huis en de beblaarde handen namen we op de koop toe. 

Een kristal aan een ketting - 2020 

In een tijd van verdieping met mezelf wilde ik graag een edelsteen in mijn buurt dragen. Deze keer niet meer in mijn zakken, maar gewoon aan een halsketting, op de borst.

Ik zei tegen mezelf: 'Deze steen om mijn nek, is het gevoel en leerproces wat ik bij me draag. Het is tijd om de echte ik te laten zien'.

Ik ging opzoek naar een hanger en ik liep een nieuwetijds winkel binnen.

Ik had een hanger in mijn hand en ik voelde met hoe weinig liefde en aandacht het was gemaakt. De hanger was waarschijnlijk ergens in Azië geproduceerd en dit paste niet bij de intentie waarmee ik het wilde dragen.

Dus toen ben ik zelf een hanger gaan maken. Ik kocht een Aquamarijn steen, liet er een gat in boren en ik maakte er een subtiel zilveren oogje aan vast.

Het begin van Mónos - 8 Juni 2021

Ik droeg mijn zelf gemaakte ketting eigenlijk altijd. En in een bepaalde opwelling en zonder te veel na te denken besloot ik meer hangers te gaan maken, om ze vervolgens te verkopen aan mensen die tegen hetzelfde probleem aanliepen als ik.

Op 8 Juni was het zover, de website was klaar, de foto's stonden online en de betekenissen van alle 8 verschillende edelstenen waren geschreven. Niet wetende hoe het zou eindigen..

Nu, een paar jaar later..
Zijn er meer dan 60 verschillende edelstenen hangers te vinden op de website. Inmiddels heb ik al duizenden hangers gemaakt, en het mooie is: Ik vind het nogsteeds geweldig om te doen ❤️

×