Even voorstellen...

Hi! Dion hier, de oprichter van Mónos. Sinds de zomer van 2020 ben ik begonnen met het opzetten van Mónos en het is tot nu toe een onwijs leuk avontuur. Het begon heel onschuldig met het maken van een edelstenen hanger voor mezelf. Maar na veel positieve reacties is het uitgegroeid tot deze online webshop!

Sinds jongs af aan heb ik al veel interesse gehad in edelstenen. De betekenis en werking van kristallen heeft mij tot nu toe veel inzicht gegeven in mezelf. Ik koos namelijk de edelstenen uit die ik in bepaalde momenten van mijn leven nodig had. Tegenwoordig draag ik al een langere tijd een Labradoriet tegen het overprikkeld raken in sociale situaties.

De vraag die ik mezelf altijd stelde was: 'Wat wil ik nog leren en welke edelsteen laat mij daaraan herinneren?'

Ik hoop dat Mónos dit zelfinzicht ook bij jou kan geven! ❤️

Het ontstaan van Mónos

Het ontdekken van kristallen - 2003


Om dit goed uit te leggen moet ik even terug in de tijd. In de zomer van 2003 ging ik als kind samen met mijn ouders en zussen op vakantie in Oostenrijk. We wandelden veel, maar van de omgeving merkte ik weinig op. Mijn ogen waren constant gericht op de grond, zoekend naar mooie stenen. Steen voor steen vulde ik mijn zakken. Tot dat we aankwamen bij een kristallenwinkel boven op de berg. Enthousiast liet ik de roodbruine stenen aan de verkoper zien. De verkoper was zelf minder enthousiast: het waren slechts simpele granietstenen.

De zoektocht in de natuur - 2017 

Tientallen edelstenen rijker ging ik in de zomer van 2017 samen met mijn moeder opzoek naar kristallen in het Zuid-Duitse Zwarte Woud. Met een bijtel en hamer braken we dagenlang de ene naar het andere rotsblok open. Het was zo magisch om te ervaren dat al deze edelstenen miljoenen jarenlang verschuild zitten in deze bergachtige gebieden. Tevreden gingen we weer naar huis en de beblaarde handen namen we op de koop toe. 

Een kristal aan een ketting - 2020 

In de zomer van 2020 kocht ik op internet een ketting. Aan de ketting zat een kruisje, het symboliseerde rust en vrede. Ook symboliseert het natuurlijk het Christendom, maar na een tijdje voelde het niet meer goed om te dragen omdat de essentie van religie door de eeuwen heen is verwaterd. Het paste gewoon niet bij me.

Een kaal kettinkje vond ik ook maar niks, dus ik begon me af te vragen wat wel goed paste bij mij. Ineens herinnerde ik me aan mijn jarenlange interesse en liefde voor kristallen. Ik was (online) meteen opzoek gegaan naar een mooie kristallen hanger, maar helaas zonder succes. Ik kon maar geen hanger vinden die mij aansprak vanwege al dat overbodige zilverwerk.

Vervolgens liep ik een kristallenwinkel binnen. Hier deelde ik mijn verhaal over te teleurstellende zoektocht naar een mooie kristallen hanger. De eigenaar vertelde mij dat het mogelijk was een gat te laten boren in een steen en dit was perfect! Ik kon zelf een steen uitkiezen. Zodoende koos ik een Labradoriet, liet er een gat in boren, verlijmde er een oogje in en begon het te dragen. Het voelde goed om iets te dragen wat mij liet herinneren aan wat echt belangrijk voor mij was.

Het begin van Mónos - 8 Juni 2021

Ik droeg mijn zelf gemaakte ketting eigenlijk altijd. Na veel complimenten werd er gevraagd waar ik het had gekocht, en daar was natuurlijk geen antwoord op te geven...

En toen ineens.. zonder te veel na te denken ging ik aan te slag!

'Ik wil edelstenen hangers gaan maken en verkopen!'

Hierdoor is mijn passie voor edelstenen uitgegroeid tot online winkel. En ik hoop jou blij te maken met onze prachtige kristallen sieraden ❤️

Liefs,

Dion

×