Paua schelp betekenis

De Paua schelp, afkomstig uit Nieuw-Zeeland, is de voormalige thuis van een zeeslak en valt op door zijn prachtige parelmoer kleuren.

Betekenis

Emotie, Creativiteit & Harmonie

De Paua schelp, symbool voor emotionele balans en bescherming, weerspiegelt de rustgevende kracht van de oceaan. De glanzende parelmoer binnenkant staat bekend om het afweren van negativiteit en het bevorderen van een veilig gevoel. Het helpt vooral bij het kalmeren van het hartchakra, waardoor angst, verdriet en bezorgdheid verminderen en innerlijke rust ontstaat.

De schelp stimuleert ook creativiteit en versterkt intuïtie, wat zorgt voor nieuwe inzichten en een frisse blik op het leven. De overtuiging dat de Paua schelp rijkdom, kracht en een lang leven brengt, komt uit oude Maori-tradities, waar de schelp wordt gezien als een bron van emotionele balans en geestelijke harmonie.

Wist je dat...

...de naam "Paua" afkomstig is van de Maori, de inheemse bevolking van Nieuw-Zeeland, en speciaal verwijst naar hun kleurrijke variant van de abalone-schelp? Deze term onderscheidt de Nieuw-Zeelandse schelp vanwege zijn unieke, levendige kleuren, in tegenstelling tot andere abalone soorten wereldwijd.

Chakra

Hartchakra

Sterrenbeeld

Vissen

×