Rhyoliet edelsteen

Rhyoliet is een vulkanisch gesteente met een rijke variatie aan kleuren en patronen. Deze steen, die ook wel als diverse vormen van jaspis wordt aangeduid, ontstaat uit kwartsrijke lava tijdens vulkaanuitbarstingen.

  • Oceaanjaspis: Groen met insluitsels
  • Luipaardjaspis: Beige tot bruin
  • Ogenjaspis: Beige tot bruin met ronde insluitsels
  • Polychroomjaspis: Veelkleurig zonder oogvormige insluitsels
  • Cappuccinojaspis: Bruintinten zonder oogvormige insluitsels
  • Eldariet: Grijsgroen tot grijsblauw met donkergroene ogen

Betekenis van Rhyoliet

Zelfrespect, Inzicht & Verankering

Rhyoliet is een krachtige steen die zowel mentale als emotionele stabiliteit bevordert. Deze steen zet aan tot positiviteit en moed, waardoor je met vastberadenheid en optimisme vooruit kunt gaan. Met zijn unieke energie bevordert Rhyoliet zelfrespect, eigenwaarde en acceptatie van het eigen ik, waardoor je sterker in je schoenen staat en meer in evenwicht bent.

Deze edelsteen biedt een stevige verankering, waardoor je diep verbonden blijft met Moeder Aarde. In turbulente situaties helpt Rhyoliet het hoofd koel te houden en het hart kalm. Het is bijzonder behulpzaam bij het verwerken van liefdesverdriet en rouw. Daarnaast bevordert Rhyoliet inzicht, vooral bij het verkennen van patronen uit huidige en vorige levens. 

Door het dragen of bij je hebben van Rhyoliet voel je jezelf verbonden op alle niveaus; lichaam, ziel en geest worden harmonieus aan elkaar gelinkt. Voor degenen die het gevoel hebben niet goed in hun lichaam te zitten, kan Rhyoliet een uitkomst bieden.

Wist je dat...

...vroeger in Amerika de Indiaanse stammen Rhyoliet gebruikten voor het maken van hangers en kralen?

Chakra

Alle chakra's

Sterrenbeeld

Ram & Stier
×