Zwarte agaat betekenis

Betekenis

Acceptatie, Emotionele Stabiliteit & Innerlijke Kracht

Zwarte Agaat is ondanks zijn zwarte kleur een zachte en lieve steen. Deze krachtige, aardende en beschermende steen is verbonden met het wortelchakra. Hij brengt evenwicht, balans en stabiliseert emoties. 

Zwarte Agaat geeft innerlijke kracht en steun om verder te gaan na een zware periode. Hij brengt je hoofd tot rust, verlicht angst en helpt bij het verwerken van verdriet. Deze steen geeft je inzicht in je schaduwkanten en helpt je situaties te accepteren. Hij verwijdert negatieve energie uit je lichaam, gedachten en aura en brengt nieuwe positieve energie.

Deze Agaat leert je je lot in eigen hand te nemen. Hij geeft zelfvertrouwen, structuur, focus en helpt je goede beslissingen te nemen. Communicatie verloopt soepeler, emotioneel uiten wordt makkelijker en je voelt je meer op je gemak in je omgeving.

Op spiritueel vlak helpt Zwarte Agaat je om fysiek krachtiger in je lijf te komen en spirituele energie in het lichaam te aarden. Ook versterkt hij het contact met het bovennatuurlijke.

Wist je dat...

…in de Middeleeuwen men geloofden dat agaat dragen het weer kon beïnvloeden? De overtuiging was dat agaat het vermogen had om regen en onweer af te weren, wat zou bijdragen aan een vruchtbare en overvloedige oogst.

Chakra

Wortelchakra

Sterrenbeeld

Stier, Maagd & Schorpioen

×