Betekenis van Larimar

Larimar is een zeldzame blauwe variëteit van de mineraalgroep pectoliet en staat bekend om zijn unieke combinatie van hemelsblauw en witte patronen. Het komt alleen voor in een bepaald deel van de Dominicaanse Republiek, in het Caribisch gebied, wat bijdraagt aan zijn exclusiviteit. De kleur wordt vaak geassocieerd met de kleur van tropische wateren. Larimar wordt gewonnen uit vulkanische gesteenten en het wordt vaak geslepen.

Betekenis van Larimar

Helderheid, Harmonie & Zachte Vreugdevolle Liefde

Larimar brengt de energie van zuiverheid, vrede en liefde en werkt krachtig op het hart en de hogere chakra’s. Ze brengt evenwicht in je emoties, helpt deze te uiten en stimuleert liefdevolle en heldere communicatie. Larimar herstelt de goddelijke verbinding tussen denken en voelen en helpt je te vertrouwen in je aangeboren kracht. Ze maakt je vreugdevol, levendig en goed gehumeurd. Deze steen brengt innerlijke rust en helpt je kalm en ontspannen te blijven tijdens grote veranderingen in je leven. Ze helpt oordeel los te laten en bestrijdt en verzacht pijn, depressie, verlies, angst, stress, woede, zelftwijfel, fobieën en paniekaanvallen.

Larimar opent het keelchakra en brengt duidelijkheid, een open geest, eenvoud, yin-energie en zekerheid. Deze steen maakt constructief denken makkelijker, stimuleert creativiteit en helpt je met de stroom mee te gaan. Ze helpt je te verbinden met je vrouwelijke, intuïtieve en ontvankelijke aard en helpt vrouwen te verbinden met hun Goddelijke Vrouwelijke natuur. Larimar leert de waarde van zelfzorg en zelfrespect. Ze helpt je jezelf te zien en jezelf te bevrijden van ongezonde innerlijke banden met anderen of principes. ​De bekrachtigende energie van Larimar heft zelfopgelegde blokkades, beperkingen en zelfsabotage op. Ze verzacht een gewond hart en helpt je om de juiste controle over je leven te krijgen.

Larimar laat je moeiteloos een diepe meditatieve staat bereiken. Ze verhoogt het bewustzijn, brengt innerlijke vrijheid en harmoniseert lichaam en ziel. Ze helpt je thuis te komen in jezelf en je zo ook thuis op aarde te voelen. Larimar stimuleert telepathische communicatie, wedergeboorte, contact met engelen en communicatie met andere rijken. Ze begeleidt je ziel naar je ware levenspad en helpt je je hogere aspecten in je lichaam te gronden zodat je vanuit je hogere zijnsaspect kunt gaan leven.

Wist je dat...

…Larimar zeldzamer is dan diamant? Deze edelsteen wordt namelijk maar op één plek op aarde gevonden, in de buurt van het dorpje ‘Chupaderos’ in de Dominicaanse Republiek.

Chakra

Zonnevlecht chakra (3e chakra)

Sterrenbeeld

Ram, Leeuw, Schorpioen, Boogschutter & Vissen

×