Robijn edelsteen

De Robijn edelsteen is een variëteit van het mineraal korund, herkenbaar aan zijn opvallende rode kleur. Het ontstaan van robijn is vaak gelinkt aan metamorfe gesteenten, in het bijzonder marmer. Daarnaast kan robijn ook worden gevonden in basaltische gesteenten en pegmatieten.

Betekenis

Moed, Kracht & Concentratie

Robijn is een edelsteen die staat voor moed en kracht. Hij versterkt de eigenwaarde en biedt ondersteuning in stressvolle situaties, waardoor je dicht bij jezelf kunt blijven. Deze krachtige steen brengt het voelen en denken dichter bij elkaar, waardoor je in staat bent om orde op zaken te stellen en het verleden los te laten zonder bitterheid en verdriet. Robijn bevordert ook de verbinding tussen het hart en het hoofd, waardoor je liefdevolle communicatie en interacties kunt ervaren. Hij helpt je om vanuit je hart te leven en niet te veel in je hoofd te zitten.

Hij stimuleert positieve dromen en heldere visualisaties. Negatieve energie en woede worden getransformeerd door de kracht van de robijn, die een positieve houding aanmoedigt en je bewustzijn verscherpt, waardoor je concentratie en focus verbeteren. De robijn voedt hartstocht, wakkert enthousiasme aan en bevordert seksuele activiteit. Fysiek gezien kan hij uitputting overwinnen en je energie en kracht geven. Hij kalmeert ook hyperactiviteit.

Wist je dat...

...de oude Grieken en Romeinen hun zwaardknoppen en schilden versierden met Robijnen omdat ze geloofden dat de steen kracht gaf?

Chakra

Wortelchakra (1e chakra)

Sterrenbeeld

Leeuw, Schorpioen, Kreeft & Ram

×